Έκανε κατάβαση με σκι σε μια από τις πιο άγριες πλαγιές της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

11 Ιανουαρίου και ώρα 9:06, ο Κυριάκος Ρωσσίδης μαζί με τον φίλο του Σπύρο Ερωτοκρίτου αποφάσισαν να κατέβουν με σκι μια από τις πιο άγριες και απότομες πλαγιές της Κύπρου, την πλαγιά του Πουλλάρη.

Article featured image
Article featured image

Στα 1549 μέτρα υψόμετρο, ο Πουλλάρης που εκτείνεται στις δύο άκρες του Τροόδους, μπορεί να προσεγγιστεί από το φυσικό μονοπάτι Περσεφόνη και από το χωριό του Κάτω Αμιάντου.

«Ήθελα να κάνω σκι στη συγκεκριμένη περιοχή, από τη στιγμή που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Κύπρο. Έλεγχα την κατάσταση του καιρού σχεδόν καθημερινά, μέχρι να πετύχω την κατάλληλες συνθήκες για να κάνω κατάβαση από την συγκεκριμένη πλαγιά.

Ο Πουλλάρης, αποτελεί για τα δεδομένα της Κύπρου μια από τις πιο απότομες και άγριες πλαγιές για σκι που υπάρχουν στο Τρόοδος».

Ο Κυριάκος επιχείρησε να κατέβει με σκι την πλαγιά με τον αδελφό του Ανδρέα μέσα στου Δεκέμβρη, όταν βρέθηκαν στην περιοχή για εκδρομή. Παρόλα αυτά η πίστα ήταν αρκετά παγωμένη και πολύ πιο απότομη, απ’ όσο αρχικά είχαν υπολογίσει και του βρήκε απροετοίμαστους.

Δύο εβδομάδες αργότερα μαζί με τον φίλο του Σπύρο Ερωτοκρίτου, επιχείρησαν να ανεβούν ξανά την πλαγιά για να την ‘δαμάσουν’ με τα σκι τους.

«Έπειτα από μια νέα μεγάλη χιονόπτωση, αποφασίσαμε να ανέβουμε ξανά την πλαγιά και να την κατεβούμε με σκι από την ψηλότερη κορυφή μέχρι το τέρμα της, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετική, κάνοντας την διαδρομή ξεχωριστή.

poullaris.png

Σημείο έναρξης: Πλατεία Τροόδους ή Κάτω Αμίαντος.

Συνολική απόσταση: 8.59km, από την πλατεία Τροόδους

Αν θες βοηθήσεις τον Κυριάκο και να γίνεις μέρος της προσπάθειάς του, μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ.

Προσβασιμότητα: Η πίστα κατάβασης μπορεί να προσεγγιστεί από το φυσικό μονοπάτι της Περσεφόνης. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα φτάσετε σε ένα δρόμο, ο οποίος θα σας οδηγήσει στον Κάτω Αμίαντο, και εκεί σε μια απότομη στροφή δεξιά θα εντοπίσετε την κορυφή του Πουλλάρη.

Διαδρομή: Η αρχή της καθόδου είναι βραχώδης και όταν δεν υπάρχει αρκετό χιόνι είναι καλύτερα να την περπατήσετε. Στη συνέχεια όμως ξεκινά με καταπληκτική πλαγιά, που οδηγεί σε μια ρεματιά. Από εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε τη στενή διαδρομή που οδηγεί στο δρόμο, μόνο όμως μετά από βαριά χιονόπτωση. Διαφορετικά συνίσταται να ακολουθήσετε την πιο ασφαλή διαδρομή που είναι πιο πλατιά.

*Οι πληροφορίες και τα βίντεο δημοσιεύθηκαν αρχικά στην προσωπική ιστοσελίδα του Κυριάκου Ρωσσίδη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ