Στο Κονγκό έκαναν έρανο για τους σεισμοπαθείς της Ιταλίας

Και κατάφεραν να μαζέψουν 238 ευρώ.


Article featured image
Article featured image

Τελικά τίποτα δεν είναι ανέφικτο σε αυτή τη ζωή, και κανείς δεν είναι λιγότερο ικανός να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του είτε έχει πολλά, είτε σχεδόν καθόλου.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την προσπάθεια 30 χωριών στο Κονγκό, των οποίων οι κάτοικοι –οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης- μετά από δύο μήνες προσπαθειών, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 238 ευρώ για τους σεισμοπαθείς που έμειναν άστεγοι, στην ιταλική πόλη Ούμπρια –πρωτεύουσα της Περούτζια.

Η ιδέα προήλθε από έναν καθολικό ιερέα, ο οποίος εργάζεται στην περιοχή με την εθελοντική οργάνωση Multisolidarietà και ενημέρωσε τον κόσμο για την κατάσταση των κατοίκων της ιταλικής πόλης, οι οποίοι πλήγηκαν από τους σεισμούς του περασμένου Αυγούστου και Οκτώβρη.

Όλοι οι κάτοικοι, μαζί με τους δημάρχους του κάθε χωριού, αποφάσισαν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τους άστεγους της Ούμπρια και έπειτα από δύο μήνες προσπαθειών, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το τεράστιο ποσό για αυτούς, των 238 ευρώ.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν, στάλθηκαν στην Ιταλία με μια επιστολή που έγραφε πώς έμαθαν για όσα συνέβησαν στην περιφέρεια της Ούμπρια και είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι. Ενώ δεν ξέχασαν να αναφέρουν πώς οι Ιταλοί συνεχώς βοηθούν με διάφορες πρωτοβουλίες τη δική τους χώρα και αυτή ήταν η ώρα να τους το ανταποδώσουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ