Ένας στους δέκα θέλει να «κόψει» τα social media το 2017

Μεγαλύτερο το ποσοστό από όσους έθεσαν ως στόχο να κόψουν το κάπνισμα.

 


Article featured image
Article featured image

Καινούργια χρονιά, καινούργιοι στόχοι. Nα κόψουμε το τσιγάρο, να τρώμε πιο σωστά, να γυμναζόμαστε, αλλά και αρκετοί θέλουμε να σταματήσουμε όσο το δυνατό να ασχολούμαστε τόσο με τα social media.

Αν κι εσύ ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, τότε δεν είσαι μόνος, αφού πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Bidvine.com, στη Μεγάλη Βρετανία, διαπίστωσε ότι 10% των συμμετεχόντων σχεδίαζαν να κόψουν τα social media τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με το 8% που θέλει να κόψει το κάπνισμα.

Μια έρευνα και ένα (μεγάλο) ποσοστό που ίσως έχει σχέση και με τις έρευνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, ότι δηλαδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι καθοριστικά για την ψυχική υγεία και την ζωή του ατόμου. Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η υπερβολική χρήση του Facebook μπορεί να «επηρεάσει αρνητικά την συναισθηματική υγεία και την ευχαρίστηση που βιώνει κανείς στη ζωή του».Διάβασε επίσης: Οι στόχοι 17 Κυπρίων για το '17


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ