Η επεξήγηση για τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα

Ξέρουμε πως ό,τι βλέπουμε στα όνειρά μας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει και με τα σεξουαλικά όνειρα: Επειδή βλέπετε ότι κάνετε σεξ με κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του και στην πραγματική ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Αλλά τι σημαίνουν; Ο Independent επιχειρεί να δώσει τις απαντήσεις. Σύμφωνα με τον Ian Wallace, ψυχολόγο που ασχολείται με τα όνειρα και συγγραφέα του βιβλίου «Τα 100 πιο κοινά όνειρα», «Όλα τα όνειρα, ακόμη και τα σεξουαλικά όνειρα, μπορούν εύκολα να συνδεθούν με όσα συμβαίνουν στην ζωή μας. Και ο κάθε χαρακτήρας αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητάς σας».

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνουν ορισμένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα:

 

Σεξ με το αφεντικό

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θέλετε να κάνετε σεξ με τον προϊστάμενό σας πάνω στο φωτοτυπικό. Καλά, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνει αυτό όντως, αλλά αν δεν βλέπετε σεξουαλικά τον προϊστάμενό σας, είναι ένα σημάδι ότι θέλετε να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα στη δουλειά σας και ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες αρμοδιότητες.

Σεξ με φίλο

Μην ανησυχήσετε αν συμβεί, αυτό σημαίνει απλά ότι έχουν ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζετε και θα θέλατε να το είχατε και εσείς.

Σεξ με συγγενικό πρόσωπο

Αυτή είναι μάλλον η πιο τρομακτική περίπτωση σεξουαλικού ονείρου, αλλά, όσο έκπληξη και να προκαλεί, είναι εξαιρετικά κοινό και δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί. Σύμφωνα με τον Wallace ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη περίπτωση, ότι αυτόν τον άνθρωπο τον θαυμάζετε.

Απατάτε τον/την σύντροφό σας

Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, καθώς σύμφωνα με τον Wallace μπορεί να σημαίνει ότι εσείς φοβάστε μην σας απατήσει και δείχνει ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στον σύντροφό σας ή την αυτοπεποίθησή σας.

Σεξ με τον/την πρώην

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να τα ξαναβρείτε με τον/την πρώην σας. Αλλά αν τον/την ονειρεύεστε, σημαίνει ότι επαναλαμβάνετε τις κακές συνήθειες που οδήγησαν στον χωρισμό.

Σεξ με celebrity

Αυτό είναι προφανές, θα πείτε. Σας αρέσει κάποιος γνωστός και θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του. Όχι ακριβώς. Απλά το ασυνείδητά σας «βλέπει» ότι έχετε κάτι κοινό με τον star.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ