Ο καιρός στην Κύπρο θα είναι «καλοκαιρινός»

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, εσωτερικό και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ και το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις όμως δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Το πρώτο μισό τουλάχιστο της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός αναμένεται παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις τα απογεύματα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος όµως τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 27 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 26 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ