Η απάντηση του νηπιαγωγείου για τη ζωγραφική πάνω σε άλογο

Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως δασκάλες έβαλαν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου τους να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο.

 


Article featured image
Article featured image

Στη συνέχεια, ανάρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες στον λογαριασμό του νηπιαγωγείου στο Facebook.

Το περιστατικό σημειώθηκε τέλος Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται τα παιδάκια να κρατούν πινέλα και να ζωγραφίζουν με νερομπογιές πάνω σ’ ένα άσπρο άλογο.

Τις φωτογραφίες συνόδευσαν με μια λεζάντα που έγραφε:

«Ευτυχώς που τα άλογα δέχονται την ζωγραφική μας σαν το καλύτερο χάδι».

Ομάδα ζωόφιλων ωστόσο, καταδικάζει το περιστατικό και με ανάρτηση στο Facebook γράφουν πως θα προβούν σε καταγγελία, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2, απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.

Το νηπιαγωγείο μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook απάντησε σε όλους όσοι το κατηγορούν.

Διαβάστε πιο κάτω την απάντηση του νηπιαγωγείου:

«Εκφράζοντας τη θέση του Σχολείου μας συμφωνούμε πως "βιωματικά καταλάβαμε" πως δεν βάφουμε ζώα ακόμη και για Παιδαγωγικούς στόχους. Μας εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του αγνώστου σε μας συναδέλφου Ilias Giannakopoylos: "Αυτά γίνονται όταν προσπαθείς να φιλοσοφήσεις και να ανακαλύψεις καινούριες μεθόδους. Είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε αντιφάσεις, πάνω στην ένταση του πάθους να αλλάξεις κάτι (συγκεκριμένα, εδώ, την εκπαίδευση).

Αλλά σίγουρα έχουμε δικαίωμα στο λάθος.

Ήταν λάθος. Ξεκάθαρα. Αλλά αυτοί το έβλεπαν ως εξής: αφού βαφόμαστε και εμείς και περνάμε καλά, ας βάψουμε και το άλογο αφού δεν το πονάμε και η μπογιά φεύγει με νερό και η αφή του πινέλου αρέσει στο άλογο.

(Και σίγουρα τα παιδιά βάφουν τις δασκάλες και τούμπαλιν. Είναι παιδαγωγικά ορθό να γίνεται)

Τους παρακολουθώ καιρό και βλέπω ότι κάνουν αξιόλογες προσπάθειες να δώσουν στα παιδιά εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης.

Μην τους σταυρώνετε! Έπεσαν σε λάθος! Και το παραδέχτηκαν και είναι ανοιχτοί να το συζητήσουν και να το αλλάξουν.

Δεν τους γνωρίζω προσωπικά, αλλά τους παρακολουθώ από εδώ και έχω αξιόλογους φίλους που τους γνωρίζουν. Οπότε, οποιαδήποτε λάθος εκτίμηση παρακαλώ να συγχωρεθεί. Απλά δε μπορεί να πέφτω τόσο έξω για το ποιόν και τις προθέσεις τους.

Υ.Γ: Βιωματικά κατάλαβαν ότι δε βάφουμε ζώα. Τους έγινε μάθημα ζωής πλέον. Αφού επέλεξαν το βιωματικό, είναι βιωματική η γνώση που αποκόμισαν.

Υ.Γ2: Καλώς αντέδρασε η κοινωνία. Αυτού του είδους τα σχολεία είναι ανοιχτά στην κοινωνία. Προτείνετε και μην τους σταυρώνετε».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ