Για πόση ώρα (λένε πως) κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Το ζήτημα της διάρκειας στο σεξ, όπως και το ζήτημα με το μέγεθος του πέους είναι κάπως… σχετικά.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιοι προτιμούν το σεξ να έχει διάρκεια κι άλλοι το προτιμούν σύντομο και περιεκτικό. Όπως και να έχει, αν το ζευγάρι την βρίσκει και περνάει καλά, δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Υπάρχουν όμως έρευνες! Η Lovehoney, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή sex toys, έκανε έρευνα σε 4.400 πελάτες της και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν κατά μέσο όρο 19 λεπτά σεξ, τα 10 εκ των οποίων είναι τα προκαταρκτικά.

Το 52% των ζευγαριών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με αυτά τα νούμερα, ενώ το 23% των ανδρών και το 19% των γυναικών δήλωσαν ότι αυτή η διάρκεια είναι πολύ μικρή. Οι ερωτηθέντες αυτοί πάντως, καθώς είναι πελάτες μιας τέτοιας εταιρείας, είναι αναμενόμενο να είναι πιο περιπετειώδεις και ανοιχτοί όσο αφορά στο σεξ, γι’ αυτό και αυτά τα νούμερα.

Σε αντίστοιχη έρευνα του 2008, είχε προκύψει πως μια επαρκής διάρκεια σεξουαλικής επαφής μπορεί να είναι από 3 έως 7 λεπτά, ενώ το επιθυμητό νούμερο ήταν το 13 λεπτά.

Το 2016 ο Δρ Μπρένταν Ζίτς του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, ζήτησε από 500 ετερόφυλα ζευγάρια να χρονομετρήσουν για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων το πόσο διαρκεί η κάθε σεξουαλική τους επαφή. Τα αποτελέσματα ποίκιλλαν μεταξύ τους. Η μεγαλύτερη διάρκεια που καταγράφηκε ήταν τα 44 λεπτά, ενώ η μικρότερη τα 33 δευτερόλεπτα. Στις μετρήσεις δεν περιλαμβάνονταν τα προκαταρκτικά.

Από την έρευνα της Lovehoney, προέκυψε επίσης πως το 75% των ανδρών καταφέρνει να έρθει σε οργασμό κάθε φορά που κάνει σεξ, ενώ στις γυναίκες το νούμερο πέφτει στο 28%.

 

Με πληροφορίες από vise.uk, popaganda.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ