Στο Λονδίνο διοργανώνουν εβδομάδα αφιερωμένη στο κυπριακό χαλούμι

Μια pop-up week αφιερωμένη αποκλειστικά στο χαλούμι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο περίεργες, παράξενες και εύγεστες εκδοχές του διάσημου κυπριακού τυριού, έρχεται τον Νοέμβρη στο Λονδίνο. Μέσα σ’ αυτές και το παγωτό με γεύση χαλούμι.

 


Από τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, όλοι οι λάτρεις του χαλουμιού, που βρίσκονται στο Λονδίνο ή θα βρεθούν εκείνες τις ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το δημοφιλές κυπριακό τυρί σε διάφορες και πολύ ευφάνταστες εκδοχές.

  

Η εκδήλωση που ονομάζεται «Say Hallou-mi to Cyprus», θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο 100 Hoxton, που βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. 

Εκτός όμως από το παγωτό – χαλούμι, μπορείς να γευτείς κροκέτες χαλουμιού με μαρμελάδα ντομάτας και τσίλι, τηγανισμένες φέτες χαλουμιού με ξινό γιαούρτι με άρωμα lime και διάφορες άλλες, πολύ δημιουργικές, συνταγές. 

Εκτός, όμως, από το φαγητό, οι mixologist του εστιατορίου θα δημιουργήσουν και 2 cocktails εμπνευσμένα από την κυπριακή κουζίνα, το harissa Bloody Mary και το Cilantro & Ginger Martini.

 


Σχετικα

Το βίντεο με την ομιλία της Ελένης είναι ότι πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο είδαμε τελευταία

Να μια ανατρεπτική κυπριακή εκστρατεία

Μαθητές στην Κύπρο φτιάχνουν ρομπότ που θα χορεύει κυπριακούς χορούς

Τι αλλάζει στα πανεπιστήμια της Ελλάδας

2019 μ.Χ. και ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα

Η viral φωτογραφία με τη «θεά» Ελληνίδα μάνα