Στο Λονδίνο διοργανώνουν εβδομάδα αφιερωμένη στο κυπριακό χαλούμι

Μια pop-up week αφιερωμένη αποκλειστικά στο χαλούμι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο περίεργες, παράξενες και εύγεστες εκδοχές του διάσημου κυπριακού τυριού, έρχεται τον Νοέμβρη στο Λονδίνο. Μέσα σ’ αυτές και το παγωτό με γεύση χαλούμι.

 


Από τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, όλοι οι λάτρεις του χαλουμιού, που βρίσκονται στο Λονδίνο ή θα βρεθούν εκείνες τις ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το δημοφιλές κυπριακό τυρί σε διάφορες και πολύ ευφάνταστες εκδοχές.

  

Η εκδήλωση που ονομάζεται «Say Hallou-mi to Cyprus», θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο 100 Hoxton, που βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. 

Εκτός όμως από το παγωτό – χαλούμι, μπορείς να γευτείς κροκέτες χαλουμιού με μαρμελάδα ντομάτας και τσίλι, τηγανισμένες φέτες χαλουμιού με ξινό γιαούρτι με άρωμα lime και διάφορες άλλες, πολύ δημιουργικές, συνταγές. 

Εκτός, όμως, από το φαγητό, οι mixologist του εστιατορίου θα δημιουργήσουν και 2 cocktails εμπνευσμένα από την κυπριακή κουζίνα, το harissa Bloody Mary και το Cilantro & Ginger Martini.

 


Σχετικα

«Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στον τάφο της Βεργίνας και όχι ο Φίλιππος»

Τα χαρακτηριστικά ενός serial killer

Σήμερα η «Ημέρα της Γης»

«Εν βαρκέσαι Κύριε Λούη, ήντα χολοσκάς για μιαν Φιλιππινέζα;»

Βρέθηκε ένα από τα ελλείποντα πρόσωπα, ανακοινώνει η Αστυνομία

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τη Marry Rose και τη μικρή Sierra