«Γάμος για όλους» στη Γερμανία [παντρεύτηκε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι]

Πλέον τα ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία μπορούν να παντρεύονται και με πολιτικό γάμο, πέραν του συμφώνου συμβίωσης και ήδη την Κυριακή (1/10) που μας πέρασε, τελέστηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού.

 


Article featured image
Article featured image

Ο σχετικός νόμος επικυρώθηκε από τη γερμανική βουλή τον Ιούνιο με τη στήριξη Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Αριστεράς, αλλά και Συντηρητικών βουλευτών, αν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ψήφισε κατά.

Με τον νέο νόμο διασφαλίζεται πλέον η ισότητα όλων των παντρεμένων ζευγαριών, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την υιοθεσία παιδιών και από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.   

Πολλά ομόφυλα ζευγάρια αποφάσισαν να επισημοποιήσουν και νόμιμα πια τις σχέσεις τους από την πρώτη κιόλας ημέρα που άρχισε να ισχύει ο νόμος και επισκέφθηκαν δημαρχεία της χώρας, που ήταν ανοικτά την Κυριακή -αν και δεν συνηθίζεται- για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά το σκοπό. 

Ο πρώτος γάμος στη Γερμανία μεταξύ δύο ανδρών έγινε στο δημαρχείο της συνοικίας Σένεμπεργκ, παρουσία πολλών γερμανικών μέσων ενημέρωσης που ήταν εκεί να φωτογραφίσουν το νεόνυμφο ζευγάρι.

Ο 59χρονος Karl Kreile και ο 60χρονος Bodo Mende, μαζί εδώ και 38 χρόνια, ήταν το πρώτο ζευγάρι που εκμεταλλεύτηκε τη νέα συνθήκη και γιόρτασαν το γάμο τους με ένα τρυφερό φιλί, μετά την υπογραφή των σχετικών εγγράφων. 

Η υιοθέτηση του δικαιώματος του γάμου για όλους και το άνοιγμα της υιοθεσίας παιδιών στους ομοφυλόφιλους είναι δύο βήματα που γίνονται στη Γερμανία χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις, καθώς τόσο η κοινωνία όσο και οι πολιτικοί είναι στην πλειονότητά τους θετικά διακείμενοι. 



 

Πηγή: LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ