Η ιστορία ενός αγοριού που δεν μιλούσε

Οι Little Worry People παρουσιαζουν μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση για παιδιά, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και κούκλες.

 


Article featured image
Article featured image

Η παράσταση με τίτλο «Γεια σου» έλαβε μέρος στο διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς.

Ήταν η μοναδική κυπριακή συμμετοχή στο φεστιβάλ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Παρουσιάστηκε επίσης, σε φεστιβάλ παιδικού θεάτρου στο Λονδίνο.Ποιος ο στόχος της παράστασης;

Στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά την αξία της αληθινής  φιλίας. Η παράσταση έχει στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των παιδιών. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά μαθαίνουν την αξία των κοινωνικών δεξιοτήτων.

 

Γιατί έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου;

Η αυτοπεποίθηση αφορά όλους μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε βήμα της ζωής μας είτε σαν ενήλικες είτε σαν παιδιά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Σε όλα τα επαγγέλματα, στις προσωπικές  μας σχέσεις και γενικότερα σε κάθε κοινωνική μας συναναστροφή χρειάζεται να έχουμε αυτοπεποίθηση. Το αγόρι στην συγκεκριμένη παράσταση έχει επιλεκτική αλαλία.  Και επιλέγει γιατί ντρέπεται να μην εκδηλώνει τα συναισθήματα του.

 Ποια η πλοκή της παράστασης;

«Μια φορά και ένα καιρό ένα αγόρι που δεν μιλούσε και ένα κορίτσι που τραγουδούσε συναντήθηκαν...»

Η ιστορία ενός αγοριού που δεν μιλούσε ενώ μπορούσε βέβαια να μιλήσει και γνωρίστηκε μια μέρα με ένα κορίτσι που ήταν πολύ χαρούμενο και συνέχεια τραγουδούσε. Όταν γνωρίστηκαν, στη μεταξύ τους επικοινωνία αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες λόγω της άρνησης του αγοριού  να μιλήσει, το κορίτσι όμως επέμενε πολύ και τα κατάφερε. Έτσι, μια φορά και έναν καιρό, ένα κορίτσι και ένα αγόρι έγιναν φίλοι και το αγόρι μίλησε!

Η Παράσταση Γεια σου είναι μια εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

 

Ποια η ιδιαίτερη πρωτοτυπία της παράστασης;

Η μέθοδος τραγουδώ και μαθαίνω και η ενεργή συμμετοχή των παιδιών ανοίγει τη πόρτα της μάθησης και της φαντασίας. Τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά στο έργο ανακαλύπτουν ότι μέσα από  την τέχνη και ιδιαίτερα μέσα από το τραγούδι και τη μουσική, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιγνίδι.

Η παράσταση «Γεια σου» είναι ένα  κράμα  αλληλεπίδρασης, ζωντανής  μουσικής και τραγουδιών επί σκηνής. Συνδυάζει επίσης  παντομίμα με ένα είδος κουκλοθέατρου που παρεμβαίνει μέσα στην παράσταση  εκπλήσσοντας ευχάριστα τους μικρούς μας θεατές.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Κυριακή, 5 Νοεμβρίου

Ώρα: 11.00 π.μ.

Χώρος: The little worry people art and drama studio, Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη-Λ/σία

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Τιμή εισιτηρίου: €5 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 99358663, 99621669, 22590197

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η προ-κράτηση

Συντελεστές Παράστασης: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου

Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά

Κοστούμια: Λιάνα Κόπιτσα

Κείμενο: Νικολέττα Χριστοφόρου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφόρου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ