Συνεχίζει το φθινοπωρινό σκηνικό στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το kitasweather.com,

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σάββατο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάζει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο ίσως αρχίσει να επηρεάζει και εμάς από την Κυριακή το απόγευμα προς Δευτέρα με περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και αύξηση της πιθανότητας βροχής.

Μέχρι αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το βαρομετρικό χαμηλό.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τα απογεύµατα θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις και αναµένονται µεµονωµένες βροχές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο πιθανό να εκδηλωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ