Μάθαμε (σε αριθμούς) πόσο σεξ κάνεις ετησίως

Αν, βέβαια, οι πιο κάτω αριθμοί δεν συνάδουν με τα δικά σου δεδομένα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, είναι οκ, πάλι μια χαρά είσαι.

 


Article featured image
Article featured image

Τους αριθμούς έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατη έρευνα του Kinsey Institute που εξέτασε πόσο σεξ κάνουν οι άνθρωποι σύμφωνα με την ηλικία τους και για να είμαστε ειλικρινείς δεν εκπλαγήκαμε από τα αποτελέσματα.   

Σύμφωνα με την έρευνα, η ηλικία που κάνει σεξ με μεγαλύτερη συχνότητα είναι η 18 - 29 ετών, με ένα μέσο όρο σεξουαλικών επαφών 112 φορές το χρόνο, περίπου 2 φορές την εβδομάδα.

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα των 30 - 39 ετών ρίχνει λίγο τον ρυθμό και κάνει σεξ 86 φορές το χρόνο. Αισθητά λιγότερο σεξ κάνει η ομάδα των 40 - 49 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή η ομάδα έχει κατά μέσο όρο 69 σεξουαλικές επαφές ετησίως. Περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Ο Τζάστιν Λεμίλερ του Kinsey εξηγεί: «το βασικό που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε η πιθανότητα να έχουμε κάποιες χρόνιες παθήσεις αυξάνεται και αυτό επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα». 

Εντούτοις, τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών, δεν είναι ευαγγέλιο, αφού νωρίτερα φέτος άλλη έρευνα ανέφερε ότι οι γυναίκες άνω των 36 ετών είναι πιο σεξουαλικά ενεργές. Ενώ μια ακόμα έρευνα τόνιζε ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο επιθυμητές μέσα στη δεκαετία των 30 ετών, σημειώνοντας ότι τα επίπεδα αυτοπεποίθησης ανεβαίνουν με την ηλικία. Αυτό πιθανόν να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι καλύτερης ποιότητας όσο αυξάνεται η ηλικία. Άρα μεγαλώνοντας οι άνθρωποι (συνήθως) κάνουμε λιγότερο σεξ αλλά υπάρχει η πιθανότητα να είναι καλύτερης ποιότητας.

 

Με πληροφορίες από Athens Voice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ