Σκόνη το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες την Κυριακή, κρύο από Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη βόρεια Ελλάδα κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας τις επόμενες μέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη στο kitasweather, σήμερα Σάββατο αναμένεται να μας επηρεάσει ασθενές θερμό μέτωπο από τα νοτιοδυτικά. Αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με λίγες ελαφριές κυρίως βροχές κυρίως στην περιοχή του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη από τη Βόρειο Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 29 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα. Σε περιοχές που θα υπάρχει ηλιοφάνεια κατά τις μεσημβρινές ώρες η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι κατά 1 με 2 βαθμούς πιο ψηλή από αυτή που αναφέρεται.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές στα δυτικά. Σκόνη συνεχίζει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 21 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή αναμένεται να μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από τα δυτικά, ως εκ τούτου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και αισθητή πτώση θερμοκρασίας κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η σκόνη σύντομα εκτοπίζεται στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσο αφορά τις ποσότητες βροχής και τις ώρες που θα σημειώνονται ανά περιοχή, τα προγνωστικά μοντέλα καταγράφουν συνεχείς μικρές μεταβολές με μεγάλο όμως αντίκτυπο.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Kitasweather.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

 

Σύμφωνα με τη σημερινή (Σάββατο) πρωινή επίσημη πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα (Σάββατο), αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοανατολικοί ως νότιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τρίτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, σε κάποιες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα και μικρή άνοδο την Τρίτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ