Τι νομίζεις πως προσέχουν οι φιλοξενούμενοί σου στο σπίτι σου;

Ok, πρέπει να είμαστε καθαροί, πρέπει να είναι φρεσκο-σφουγγαρισμένο το πάτωμα, πρέπει να βάζουμε κανένα φρέσκο λουλούδι στο βάζο και καλό είναι να έχουμε κουλουράκια σε ένα μπολ…

 


Article featured image
Article featured image

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά που προσέχουν οι φιλοξενούμενοι στο σπίτι μας, αλλά και άλλα εντελώς διαφορετικά από ότι ίσως νομίζουμε!

 

Οι βασικές ανέσεις

Το να έχετε δηλαδή χαρτί υγείας στο μπάνιο, σαπούνι χεριών διαθέσιμο, και φρέσκιες πετσέτες, μετρά. Αυτό και μόνο όμως. Κανείς δεν θα προσέξει αν το χαρτί υγείας που χρησιμοποιείτε έχει τέσσερα φύλλα και είναι έξτρα απαλό, ή αν οι πετσέτες είναι από αιγυπτιακό βαμβάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην έχετε ελλείψεις στα βασικά.

 

Μυρωδιά και τρίχες από κατοικίδια

Είτε έχετε σκύλο είτε έχετε γάτα, και ακόμα και στην περίπτωση που καθαρίζετε με μία λογική συχνότητα το σπίτι, όσο και αν νομίζετε ότι δεν γίνονται αντιληπτές οι μυρωδιές, κάνετε λάθος. Ειδικά στην περίπτωση που οι καλεσμένοι δεν έχουν κατοικίδια, θα αντιληφθούν από την πρώτη στιγμή τη μυρωδιά του ζώου στο σπίτι. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να ανάψετε ένα αρωματικό κερί πριν φθάσουν και φυσικά να έχετε φροντίσει να απομακρύνετε τις τρίχες από τους καναπέδες. Κανείς δεν θέλει να καθίσει πάνω τους και να κολλήσουν στα ρούχα του.

 

Ο κακός φωτισμός

Αν μία λάμπα ακτινοβολεί απευθείας στα μάτια του καλεσμένου σας ενοχλώντας τον την ώρα που κουβεντιάζετε, ή αν το λαμπατέρ στο υπνοδωμάτιο είναι ενοχλητικό, προφανώς και θα υπάρξει κάποια δυσαρέσκεια. Ο φωτισμός αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να φροντίσετε στο σπίτι σας γιατί στην τελική, σας διευκολύνει και στις δουλειές, και δημιουργεί και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

 

Ιδιωτικότητα

Ό,τι πιο σημαντικό για έναν φιλοξενούμενο. Φροντίστε να δίνετε στους καλεσμένους σας όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να ξεκουραστούν ή να χαλαρώσουν. Παράλληλα, φροντίστε γι' άλλες μικρές λεπτομέρειες όπως τα φιλμ στα παράθυρα του μπάνιου ή τις ντουζιέρες.

 

Τα μικροπράγματα

Αν το χερούλι κάποιας πόρτας χαλάει διαρκώς ή αν έχει πρόβλημα το καζανάκι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά ενημερώστε τους καλεσμένους σας ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ