Η Πάφος φιλοξενεί το 3ο Street Art Square Festival

Σαφώς και ξέρεις, αφού πρόκειται για το «Street Art Square» festival, το οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Πάφο.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 «StreetArt Square» τον Οκτώβριο του 2015 και του 2016 (οδός Κώστα Καρνάβαλλου), αντίστοιχα, το φεστιβάλ δημόσιας τέχνης ολοκληρώνεται το φετινό Οκτώβριο, με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών.

Το 3o Φεστιβάλ αποτελεί και την πιο φιλόδοξη δράση διότι, η street art συνεχίζει αφενός να λαμβάνει θεαματικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και απήχησης από το κοινό και το ίδιο το αστικό περιβάλλον, και αφετέρου η απουσία δημόσιας τέχνης στην Κύπρο -και στην Πάφο ειδικότερα- το καθιστούν ως την πιο μεγάλη πρόκληση. 

Σύντομα η πόλη της Πάφου, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, αλλά και το κυπριακό κοινό θα έχουν την τιμή να υποδεχτούν στη χώρα μας τον διεθνούς φήμης και αναγνωρίσιμου ύφους Ιταλό καλλιτέχνη Millo και τον επίσης διακεκριμένο Ιάπωνα εικονογράφο Usugrow!

Μαζί τους θα είναι και φέτος οι Bane & Pest (SWI & CY), BillyGee (GR), Batu Gundal (CY), Χάρης Χριστοφόρου (CY), bankrupt.CY (CY), LUNE82 (GR), Alex Martinez (GR).

Οι καλλιτέχνες που θα φιλοτεχνήσουν τους τοίχους της Πάφου είναι φέτος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και το καλλιτεχνικό «καρέ» συμπληρώνεται με τους: Taxis (GR), Elmer Tunistra (NL), Mattia  Campo dall ‘Orto (IT), Meats (SWI).

Τα έργα θα υλοποιηθούν από τις 12 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017 γύρω από την Πλατεία Μάρκου Δράκου στο κέντρο της Πάφου.

To φιλότεχνο, και όχι μόνο, κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τους καλλιτέχνες να δημιουργούν τις τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, γεγονός από μόνο του εντυπωσιακό, και με την ευκαιρία να θαυμάσει τις τοιχογραφίες του 2016.



Διοργανωτής: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017

Επιμέλεια: Γιάννης Σακέλλης

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ