Μερικές το προτιμούν... τριχωτό [13 γυναίκες μάς λένε πώς προτιμούν τον άντρα]

Σήμερα, θα μιλήσουμε για… τρίχες!

Μερικές το προτιμούν... τριχωτό [13 γυναίκες μάς λένε πώς προτιμούν τον άντρα]

Σήμερα, θα μιλήσουμε για… τρίχες!

Article featured image
Article featured image

Περιποίηση και καθαριότητα ή ναρκισσισμός και υπερβολική έμφαση στο φαίνεσθαι; Όπως ομολογούν πολλές γυναίκες, το ζήτημα του αν ο άντρας οφείλει να περιποιείται τον εαυτό του και δη να αποτριχώνει κάθε σημείο του σώματός του, είναι μείζον και φλέγον σε πολλές ‘κοριτσοπαρέες’.

Μια αρκετά σεβαστή μερίδα γυναικών, σήμερα, υποστηρίζει ότι οι άνδρες υποχρεούνται να αφαιρούν τις περιττές (ή όλες) τις τρίχες από το σώμα τους, αφού έτσι δείχνουν πιο περιποιημένοι και καθαροί. Άλλες πάλι, είναι κάθετες «Ο άντρας πρέπει να έχει τρίχα, για να ξεχωρίζει στο κρεβάτι ποιος είναι ποιος».

Ίσως, κάποιος, να θεωρήσει και τις δύο πιο πάνω περιπτώσεις ακραίες, αλλά και πάλι είναι θέμα προσωπικού γούστου και αισθητικής, άρα θεωρητικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Παρόλα αυτά, επειδή το θέμα της αντρικής τρίχας είναι κάτι που συζητιέται πολύ με όλες τις πλευρές να υποστηρίζουν με σθένος και επιχειρήματα τη δική τους θέση, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε γυναίκες να μας πουν αν προτιμούν τον άντρα ‘αρκούδο’ ή ‘κούννα’.


half-shaved-chest.jpg




Προτιμώ τον άντρα φυσικό, εκτός κι αν αυτό το φυσικό μοιάζει με αρκούδα. Οπότε, εκεί, απλά χρειάζεται λίγη περιποίηση για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

[Ιωάννα, 28 ετών]

Ποιος ασχολείται με τρίχες; Είναι κοινωνικά κατασκευασμένος ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, αφού οι γυναίκες πρέπει απαραίτητα να είναι ‘άτριχες’ (κάτι το οποίο μεταφράζεται σαν περιποίηση και καθαριότητα), ενώ οι άντρες μπορούν απλά να είναι όπως γουστάρουν χωρίς να τους νοιάζει τίποτα. Ο καθένας, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να κάνει αυτό που θέλει έτσι ώστε να νιώθει άνετα με τον εαυτό του. Επομένως δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ‘προτίμηση’ που να αφορά τις τρίχες του άντρα – αν και θα βόλευε να μην ήταν ένα living teddy bear που να μαδάει σε όλο το σπίτι.

[Αντριάννα, 35 ετών]

Είναι ένα τεράστιο θέμα συζήτησης που θα το ακούσεις αρκετά συχνά, σε κοριτσοπαρέες! Οι γνώμες, να ξέρεις, ποικίλουν! Προσωπικά, δεν μου αρέσει η έντονη τριχοφυΐα στους άντρες! Και όταν λέω ‘έντονη’, εννοώ να νομίζεις πως έχεις απέναντί σου χιμπατζή και όχι άνθρωπο! Από την άλλη δεν μου αρέσει καθόλου οι άντρες να μην έχουν καθόλου τρίχες! Νομίζω η αποτρίχωση σε χέρια και μασχάλες είναι υπερβολή! Στα υπόλοιπα σημεία του σώματος, αν υπάρχει κάποιο έντονο ‘πρόβλημα’, καλύτερα να αφαιρούνται οι τρίχες.

[Στέλλα, 28 ετών]

Άντρας φυσικός, αλλά όχι αρκούδα! Υπάρχουν πολλές λύσεις για το θέμα της τριχοφυΐας σήμερα, με τις οποίες μπορεί ο άντρας να μειώσει το ‘κακό’. Όχι όμως υπερβολές καταλήγοντας να έχει λιγότερες τρίχες από γυναίκα. Ps: Τα φρύδια καλύτερα να τα αφήσει όπως είναι.

[Μελανθώ, 27 ετών]

Λοιπόν, κοίτα το θέμα τρίχα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Γιατί αν έχεις τρίχα Austin Powers στο στήθος, το καταλαβαίνω να θες να τη βγάλεις, αλλά αν είναι σε νορμάλ επίπεδα άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της ρε παιδί μου. Για το φρύδι, μόνο αν είσαι μονόφρυδος, ενώ για χέρια/πόδια δεν το συζητώ κάν, είναι όχι!

[Κούλλα, 33 ετών]


shutterstock_361745981edit2.jpg


Σίγουρα, δεν τον θέλω να είναι ντυμένος στην τρίχα (sic), αλλά να ούτε και να είναι ‘κούννα’. Ο άντρας, είναι άντρας ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε. Εάν από την άλλη είναι πολύ τριχωτός, εισήγηση να κάνει κάποιες επισκέψεις για laser, απλά για να αραιώσει λίγο το δάσος!

[Μαρία, 26 ετών]

Θέλω να είναι φυσικός με τις τρίχες του. Αν είναι αυτός ‘κούννα’ και μου βλαστήσει εμένα καμία τρίχα, θα ντρέπομαι μετά.

[Σοφία, 31 ετών]

Δεν μου αρέσουν τα πόδια ‘κούννα’ σ’ έναν άντρα. Αυτό είναι προνόμιο, μόνο για τις γυναίκες και έτσι θα έπρεπε να παραμείνει.

[Μαρία, 34 ετών]

Λοιπόν, εξαρτάται από το πόσο τριχωτός είναι ο άντρας. Αν είναι αρκούδα, εννοείται πως προτιμώ να αποτριχωθεί. Αν όμως οι τρίχες του είναι φυσιολογικές, προτιμώ να μείνει έτσι.

[Μαρίνα, 28 ετών]

Προτιμώ ο άντρας να είναι αξύριστος και φυσικός. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να είναι πιο περιποιημένος από εμένα.

[Μόνικα, 27 ετών]

shaving-body-hair.jpg



Θέλω κάτι ενδιάμεσο αν γίνεται. Δεν θέλω να είναι πίθηκος, αλλά ούτε και γαλακτομπούρεκο.

[Νίκη, 39 ετών]

Είναι αηδιαστικό να είμαι με τον άντρα μου και να νιώθω πως έχω δίπλα μου γυναίκα. Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας και να έχει τις τρίχες του.

[Κατερίνα, 29 ετών]

Αν σε έναν άντρα δεν προσέξεις το χαμόγελο, το χιούμορ, το στιλ και αυτά που έχει να σου πει, αλλά εξακολουθείς να ασχολείσαι με... τρίχες, τότε αυτό να περιμένεις να εισπράξεις. Η αισθητική έχει να κάνει με την εκάστοτε εποχή και αυτοί που μπορούν να απαλλάσσονται από τα στερεότυπα, ξέρουν να εκτιμούν την αυθεντική ομορφιά του κάθε ανθρώπου. Γυναίκες (επιτέλους) ξεκολλήστε!

[Τάνια, 26 ετών]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ