7 πολύ λάθος συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει με τίποτα να ακολουθήσεις

Αν έχεις ακολουθήσει κάποια ή κάποιες από αυτές, πρέπει να αναθεωρήσεις γρήγορα.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς, όταν έχουμε μια σχέση ερωτική, ακούμε και παίρνουμε συμβουλές από διάφορους, κυρίως λόγω ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Είναι όμως όλες οι συμβουλές που μας δίνουν αποτελεσματικές και καλές; Μάλλον όχι.

Άσχετα με τις προθέσεις του συμβουλάτορα, κάποιες συμβουλές μπορεί να έχουν κακό αντίκτυπο στη σχέση που έχουμε με τον σύντροφό μας και καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε.

 

Δεν κάνει για σένα, θα βρεις καλύτερο/η

Εάν είστε μόνο σε μια σχέση επειδή θέλετε κάποιο προσωπικό κέρδος, ίσως είστε σε λάθος δρόμο. Η αναζήτηση κέρδους, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή λόγο για την έναρξη ή τη λήξη μιας σχέσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταστρέψετε έναν πραγματικά ευτυχισμένο γάμο ή να ξεκινήσετε μια ζωή που δεν σας φέρνει καθόλου ευτυχία.

 

Δείξει ποιος είναι το αφεντικό στη σχέση

Πρώτα απ’ όλα, οι ερωτικοί σύντροφοι έχουν διαφορετικούς τομείς ευθύνης σε μια σχέση και φαίνεται φυσιολογικό ότι κάθε ένας από αυτούς παίρνει έναν ηγετικό ρόλο από καιρό σε καιρό. Μόνο η αμοιβαία κατανόηση και ο σεβασμός των συντρόφων μπορούν να καταλήξουν σε ένα γάμο και να τον κάνουν πραγματικά ισχυρό.

 

Απαιτείστε ρομαντισμό

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ρομαντική περίοδος σε οποιαδήποτε σχέση που συνήθως περνάει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ο ρομαντισμός δεν διαρκεί για πάντα, όπως σε μια ρομαντική κωμωδία, όπου τρελαίνεται ο ένας για τον άλλον. Γι ‘αυτό δεν μπορείτε να απαιτήσετε από τον σύντροφο σας να βρίσκεται στη φάση του μήνα του μέλιτος όλη την ώρα. Κάθε σχέση έχει διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, κάθε μια με τα δικά της πλεονεκτήματα.

 

Μην μιλήσεις, θα το κάνεις χειρότερο

Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η σύγκρουση σε μια σχέση. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλύονται οι συγκρούσεις όταν εμφανίζονται. Δεν πρέπει να καταπνίξετε τα συναισθήματά σας και να περιμένετε μέχρι να ξεσπάσουν μια μέρα, επειδή αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο γάμο. Μην παίζετε συνέχεια το θύμα. Συζητήστε τα συναισθήματά σας με τον/ην σύντροφο σας.

 

Έχεις κάθε δικαίωμα να ελέγχεις το κινητό/tablet/laptop

Τέτοιες παρεμβολές στην προσωπική ζωή ενός συντρόφου – που κάνουν ενοχλητικές κλήσεις, διαβάζουν προσωπικές συνομιλίες, τοποθεσίες εντοπισμού – θεωρούνται από τους ειδικούς του οικογενειακού δικαίου ως το πρώτο βήμα προς την καταχρηστική συμπεριφορά σε μια οικογένεια. Μπορεί να είναι όχι μόνο σωματική, αλλά και συναισθηματική. Μην ακούτε τέτοιου είδους συμβουλές και μην κρατάτε τον σύντροφό σας όμηρο της ζήλιας σας.

 

Nα του υπενθυμίζεις ότι δεν βγάζει αρκετά χρήματα

Αυτή η συμβουλή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετατραπεί μια μικρή παρεξήγηση σε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού. Γνωρίζετε ότι, αν θέλετε πραγματικά, μπορείτε να βρείτε πολλές αλληλοκατηγορίες για να τα καταστήσετε όλα ακόμη χειρότερα. Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να συζητάτε τέτοια θέματα σε καθημερινή βάση και προσπαθήστε να μην αναφέρετε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης σύγκρουσης.

 

Εγώ πώς το κάνω; Πάρε παράδειγμα από εμένα

Η διδασκαλία από το δικό σας παράδειγμα λειτουργεί καλύτερα με τα παιδιά, όχι με τους συντρόφους σας. Δεν είστε παιδί και δεν πρέπει να επαναλάβετε τη συμπεριφορά κάποιου άλλου. Όταν έχετε τις δυσκολίες του γάμου, μην κοιτάζετε άλλες οικογένειες ώστε να αντιγράψετε τον τρόπο της ζωής τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε μερικά από τα λάθη που κάνουν. Εσείς ξέρετε καλύτερα την κατάσταση από μέσα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ