Ο Δήμος Λευκωσίας αφαίρεσε τα πασσαλάκια... που τοποθέτησε λίγες μέρες πριν

Τα αφαίρεσαν με τα «νάιλα». Τόσο απλά!

 


Article featured image
Article featured image

Γενικά, στην Κύπρο αγαπάμε τα πασσαλάκια. Την αρχή είχε κάνει πριν χρόνια ο Δήμος Λεμεσού, με το παράδειγμα του να ακολουθείται με υπερβάλλοντα ζήλο και από τους υπόλοιπους δήμους.

Και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, οι κατά τα άλλα αντιαισθητικοί μεταλλικοί πάσσαλοι, όντως να εξυπηρετούν τον σκοπό τους –όπως την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε πεζοδρόμια- σε άλλες τόσες όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν μία άσχημη όψη στα κέντρα των πόλεων και να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στους ήδη στενούς και δύσβατους δρόμους που διασχίζουν τις ιστορικές συνοικίες.

Όπως δηλαδή συνέβη και με την τοποθέτηση πασάλλων στην οδό Τρικούπη, στο κέντρο της Λευκωσίας. Έναν ήδη στενό δρόμο με στροφή αριστερά, ο οποίος από τη φύση του δεν είναι ιδιαίτερα προσβάσιμος, πόσω μάλλον αν τον στενέψεις επιπλέον με πασαλλάκια.

Η απόφαση του δήμου, με το που έγινε αντιληπτή, δέχτηκε σφοδρής κριτικής από πολίτες οι οποίοι αντέδρασαν και ζήτησαν να αφαιρεθούν άμεσα, αφού η παρουσία τους εκεί μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στους οδηγούς.

Οι φωνές εισακούστηκαν και ο Δήμος Λευκωσίας λίγο αργότερα προχώρησε σε αφαίρεσή τους, κίνηση την οποία ανακοίνωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο Facebook, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως πασσαλάκια θα συνεχίζουν να βάζουν, έως ότου οι Κύπριοι οδηγοί συμμορφωθούν και δεν παρκάρουν όπου βρουν.

«Αναφορικά με ανάρτηση στο Facebook θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο θέματα για τους προστατευτικούς πασσάλους. Πρώτο, τα πασσαλάκια από τη συγκεκριμένη οδό έχουν ήδη αφαιρεθεί γιατί δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να ήταν εκεί. Δεύτερο, όσον αφορά την τοποθέτηση προστατευτικών πασσάλων ευκάμπτων ή μη, γενικά, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να τους τοποθετεί για την προστασία των πεζών και ιδιαίτερα μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια. Στόχος μας είναι να υπάρχει όσο το δυνατό περισσότερος χώρος για την ασφαλή διακίνηση των πεζών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ