Ναι, αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση [ΒΙΝΤΕΟ]

Μπορεί να είναι στο χώρο εργασίας σου ή σε μία επίσκεψη στον γιατρό. Μπορεί ακόμη να σου συμβεί σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή σε ένα δημόσιο χώρο.

 


Article featured image
Article featured image

Και αναρωτιέσαι αν αυτός που έχεις απέναντί σου, υπερέβη τα εσκαμμένα ή απλά έκανε μια φιλοφρονητική κίνηση. Αν πρέπει να αντιδράσεις ή να νιώσεις όμορφα για το ενδιαφέρον.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δημιούργησε τέσσερα σποτ όπου συμμετέχουν γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί.   

Τα τέσσερα σποτ αναπαριστούν διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας, το περιεχόμενο των οποίων, μεταξύ άλλων, επιχειρεί να συμβάλλει στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης. 

 Η ΓΓΙΦ σχεδίασε την τρέχουσα καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.   

Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece). 

Τα σενάρια έγραψε η συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα.   

Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.  *Με πληροφορίες από τη LIFO

 

Διάβασε κι αυτό: 6 Κύπριες εξομολογούνται ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης [στην εργασία] 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ