Το «Sami Blood» είναι η βραβευμένη ταινία που πρέπει να δεις

«Η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από τη λογοτεχνία και την τέχνη. Αποτελείται και από τις ιστορίες που αφηγούμαστε και τις ταινίες που παρακολουθούμε».

 


Η Sami, είναι ένα νεαρό κορίτσι που αποφασίζει να εγκαταλείψει την κοινότητά της για να βρει τη διαφορετική ζωή που ονειρεύεται. Η πορεία όμως είναι δυσκολότερη απ’ όσο φαντάζεται, αφού πρέπει να αντιμετωπίσει όλες εκείνες τις ρατσιστικές συμπεριφορές που βρίσκει στο δρόμο της.

Η ιδιαίτερη ταινία της Σουηδέζας σκηνοθέτιδας Amanda Kernell, ήταν αυτή που ξεχώρισε και κέρδισε στον φετινό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποσπώντας το 11ο κινηματογραφικό βραβείο LUX.

  

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε το όνομα της νικήτριας ταινίας, ενώ παράλληλα συνεχάρη τις τρεις φιναλίστ ταινίες, μεταξύ των οποίων και η νικήτρια ταινία, δηλώνοντας τα εξής: «Το βραβείο LUX πρωτοπορεί στην προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, της δημιουργικής μας βιομηχανίας και της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας μας. Η έβδομη τέχνη γεννήθηκε εδώ στην Ευρώπη. Ο κινηματογράφος είναι η κινητήρια δύναμη του πολιτισμού, των αξιών και του διαλόγου. Το φετινό βραβείο ανοίγει το δρόμο για ένα επιτυχημένο 2018 που έχει ονομαστεί έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από τη λογοτεχνία και την τέχνη. Αποτελείται και από τις ιστορίες που αφηγούμαστε και τις ταινίες που παρακολουθούμε. Είναι ο ιστός της ζωής μας».

Η ταινία «Sami Blood» είναι μία συμπαραγωγή της Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ