Το «Sami Blood» είναι η βραβευμένη ταινία που πρέπει να δεις

«Η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από τη λογοτεχνία και την τέχνη. Αποτελείται και από τις ιστορίες που αφηγούμαστε και τις ταινίες που παρακολουθούμε».

 


Article featured image
Article featured image

Η Sami, είναι ένα νεαρό κορίτσι που αποφασίζει να εγκαταλείψει την κοινότητά της για να βρει τη διαφορετική ζωή που ονειρεύεται. Η πορεία όμως είναι δυσκολότερη απ’ όσο φαντάζεται, αφού πρέπει να αντιμετωπίσει όλες εκείνες τις ρατσιστικές συμπεριφορές που βρίσκει στο δρόμο της.

Η ιδιαίτερη ταινία της Σουηδέζας σκηνοθέτιδας Amanda Kernell, ήταν αυτή που ξεχώρισε και κέρδισε στον φετινό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποσπώντας το 11ο κινηματογραφικό βραβείο LUX.

 



 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε το όνομα της νικήτριας ταινίας, ενώ παράλληλα συνεχάρη τις τρεις φιναλίστ ταινίες, μεταξύ των οποίων και η νικήτρια ταινία, δηλώνοντας τα εξής: «Το βραβείο LUX πρωτοπορεί στην προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, της δημιουργικής μας βιομηχανίας και της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας μας. Η έβδομη τέχνη γεννήθηκε εδώ στην Ευρώπη. Ο κινηματογράφος είναι η κινητήρια δύναμη του πολιτισμού, των αξιών και του διαλόγου. Το φετινό βραβείο ανοίγει το δρόμο για ένα επιτυχημένο 2018 που έχει ονομαστεί έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από τη λογοτεχνία και την τέχνη. Αποτελείται και από τις ιστορίες που αφηγούμαστε και τις ταινίες που παρακολουθούμε. Είναι ο ιστός της ζωής μας».

Η ταινία «Sami Blood» είναι μία συμπαραγωγή της Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ