Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Το σενάριο μετεξέλιξης του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού, στην Κεντρική Μεσόγειο, σε Μεσογειακό κυκλώνα (Medicane), φαίνεται να επαληθεύεται.

Την Πέμπτη προς Παρασκευή αυτό το σύστημα αναμένεται να εμφανίσει χαρακτηριστικά Τροπικού κυκλώνα, μεταξύ Νότιας Ιταλίας-Κρήτης (Ιόνιο Πέλαγος) και από εκεί θα ακολουθήσει ανατολική-βορειοανατολική πορεία προς Ελλάδα.Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, µέχρι και την Πέµπτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε τη θερµοκρασία να κυµαίνεται στα ίδια επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ