Στην Τουρκία μάλλον ξεκίνησαν να διώκουν τους γκέι

Ο Ερτογάν το πάει κατευθείαν για Μεσαίωνα.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς φραγμούς και χωρίς καθόλου ενδοιασμούς, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει με τις αποφάσεις του να καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, βάζοντας στόχο ότι και οποιονδήποτε δεν συνάδει με τη δική του φιλοσοφία ζωής.

Σε απαγόρευση της δημόσιας προβολής ταινιών και εκθέσεων που αφορούν λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς (διεμφυλικούς) (ΛΟΑΤ),προχώρησε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η Άγκυρα, ανακοινώνοντάς το μέσω του γραφείου του Κυβερνήτη της πόλης, επικαλούμενο ευαισθησίες της κοινής γνώμης.

Η απόφαση αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας για τις επιδόσεις της στον τομέα των πολιτικών ελευθεριών υπό το ισλαμιστικών καταβολών AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. «Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, οποιαδήποτε γεγονότα όπως ΛΟΑΤ… κινηματογράφος, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις, εκθέσεις απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας στην επαρχία μας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι αρχές της Άγκυρας, μάλιστα, πριν από τη συγκεκριμένη απόφαση, απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλόφιλου κινηματογράφου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του, επικαλούμενες λόγους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικούς κινδύνους.

Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων έχει απαγορευθεί στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια. Αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία, αλλά υπάρχει εκτεταμένη εχθρότητα απέναντί της.

 

 

Με πληροφορίες από tvxs.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ