Ένα υπέροχο γκράφιτι στη Λευκωσία με ανακυκλώσιμα υλικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια ομάδα νέων έφτιαξε ένα γκράφιτι στη Λευκωσία... χωρίς μπογιές και σπρέι.

 


Article featured image
Article featured image

Το γκράφιτι βρίσκεται στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην οδό Σωκράτους, απέναντι από το αμφιθέατρο της Τράπεζας Κύπρου.

Η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός PlanBe.

Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 48 νέοι από Κύπρο, Αυστρία, Λιθουανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία και Πολωνία.

Το πρόγραμμα προωθήθηκε σε νέους που επιθυμούν να εξερευνήσουν την επιχειρηματικότητα μέσα από χειροποίητες και φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές.





Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προσφέρθηκε τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική εμπειρία, ώστε να εμπνευστούν οι συμμετέχοντες σε εναλλακτικούς τρόπους εργοδότησης.

Βασικός στόχος ήταν η ανάπτυξη της γνώσης των νέων, όσον αφορά στην επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και η ανταλλαγή πρακτικών και τεχνικών στο συγκεκριμένο τομέα.

Επίσης, το πρόγραμμα ήταν βασισμένο στη μη-τυπική μάθηση και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να διδάξουν και να διδακτούν, αλλά και να ζήσουν την πολιτισμικότητα της Ευρώπης.

 



Το πρόγραμμα ήταν χρηματοδοτημένο από το Erasmus+ και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η εικόνα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των Mati from Caravan ARTS και των Tesura Cyprus.

 



Σχετικά με τον οργανισμό PlanBe

To PlanBe, Plan it Be it είναι ένα μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2014 και έχει βάση τη Λευκωσία. Στοχεύει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων και διοργανώνει δραστηριότητες τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής ο οργανισμός φιλοξένησε πέραν των 400 Ευρωπαίων σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κύπρο και πάνω από 300 κάτοικοι της Κύπρου αντιπροσωπεύσαν το PlanBe και την Κύπρο σε προγράμματα στο εξωτερικό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ