Έρχονται καταιγίδες σε ολόκληρη την Κύπρο

Παγκύπριες καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά, έντονα και γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου αναμένεται να σημειωθούν και οι περισσότερες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 4 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ συνεχίζει ο άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες, αλλά και πάλι τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου αναμένεται να σημειωθούν και οι περισσότερες βροχές.

Την Τετάρτη αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να επηρεάζει ξανά την περιοχή μας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις ποσότητες βροχής που αναμένουμε

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τα φαινόµενα αναµένεται να είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες αλλά σύντοµα αναµένεται αισθητή βελτίωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ