Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις νέες ημερομηνίες των εξετάσεων;

Μέσα στην αναμπουμπούλα «έπεσαν» και οι νέες ημερομηνίες.

 


Article featured image
Article featured image

Παρότι ακόμη δεν έχει καθίσει η σκόνη και το τοπίο παραμένει θολό σχετικά με το πώς ακριβώς τελικά διέρρευσαν τα θέματα των εξετάσεων με τις λύσεις τους, το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με τα αρμόδια τμήματα χθες, 7 Νοεμβρίου, καθόρισαν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που ακυρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής και των Θρησκευτικών και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα της Χημείας, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ των ωρών 15:00 και 18:00 και στα πέντε γνωστικά αντικείμενα. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά από την Υπηρεσία Εξετάσεων αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής των εξετάσεων αλλά και από ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για τη διαδικασία επανάληψης των εξετάσεων.

Σχετικά με όσους προσήλθαν για τις εξετάσεις από το εξωτερικό, το ΥΠΠ με Πρόταση που θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα καλύψει τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων των υποψηφίων που θα χρειαστεί να έρθουν εκ νέου από το εξωτερικό για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Για πληρέστερη ενημέρωση των επηρεαζόμενων υποψηφίων, επαναλειτουργεί η ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για το Νέο Σύστημα Διορισμών με αριθμό 8000 88 44. Από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2017, οι υποψήφιοι μπορούν να καλούν την ειδική τηλεφωνική γραμμή καθημερινά, από τις 08:30 έως τις 15:00.  Επιπρόσθετα, μπορούν να επικοινωνούν και με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο drsm-help@schools.ac.cy.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ