Μια όμορφη εκδήλωση για μεγάλους και παιδιά, την Κυριακή στο Πάρκο Αθαλάσσας

«Τι πουλί είναι αυτό;» αναρωτιέται ο συγγραφέας του βιβλίου στην κεντρική φωτογραφία. Μπορείς να το αναγνωρίσεις; Αν όχι, και ακόμη αναρωτιέσαι, τότε πάει να πει πως το βιβλίο αυτό είναι για σένα!

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τον νέο οδηγό αναγνώρισης πουλιών του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την παρατήρηση πουλιών.

Στις σελίδες του κρύβονται 63 είδη πουλιών της Κύπρου καθώς και πληροφορίες για το που μπορείς να τα δεις.

Σου ανοίξαμε την όρεξη για εξερεύνηση; Αν ναι, έλα για παρατήρηση πουλιών με την οικογένειά σου αυτή την Κυριακή στο Πάρκο Αθαλάσσας και πάρε το δικό σου αντίτυπο δωρεάν!

 

 

Τα events σε Πάρκο Αθαλάσσας και Λίμνη Ορόκλινης

Ψάχνετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και ψυχαγωγικό με την οικογένειά σας το σαββατοκύριακο; Γιατί δεν γίνεστε παρατηρητές πουλιών για μια μέρα; Η παρατήρηση πουλιών είναι ένας ευχάριστος και απλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στα πουλιά και τη φύση.

Πάρτε λοιπόν την οικογένειά σας στο Πάρκο Αθαλάσσας ή τη Λίμνη Ορόκλινης στις 12 και 26 Νοεμβρίου για να έρθετε σε επαφή με τον φυσικό κόσμο γύρω σας και να γνωρίσετε καλύτερα αυτά τα αξιοθαύμαστα φτερωτά πλάσματα.

«Κατά τη διάρκεια της εξόρμησής μας, θα ακονίσουμε την παρατηρητικότητά μας και θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε κιάλια και τηλεσκόπια και να αναγνωρίζουμε πουλιά με τη βοήθεια ενός οδηγού αναγνώρισης. Η κάθε εξόρμηση έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 13 χρονών και τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η συμμετοχή στις εξορμήσεις είναι δωρεάν. Θα παρέχουμε κιάλια και τηλεσκόπια καθώς και ένα δωρεάν οδηγό αναγνώρισης πουλιών για αρχάριους.

 

Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα και θα λάβουν χώρα:

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, 10:30 - 12:00, Πτηνοπαρατηρητήριο Πάρκου Αθαλάσσας (είσοδος από Λατσιά), Λευκωσία. Θα προηγηθεί επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών από τις 9:30 μέχρι τις 10:30.

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 10:30 - 12:00, Λίμνη Ορόκλινης, Λάρνακα.

Περισσότερα ΕΔΩ

 



Μικροί ερωδιοί (φωτογραφία: Albert Stoecker)

 

Ήξερες ότι…

Υπάρχουν περισσότερα από 10,000 είδη πουλιών στον πλανήτη μας, το καθένα διαφορετικό και μοναδικό. Κάποια πουλιά έχουν φανταχτερά χρώματα για να προσελκύσουν ταίρι, ενώ άλλα έχουν μουντά χρώματα για να κρύβονται και να προστατεύονται. Κάποια είναι πολύ μεγάλα, ενώ άλλα είναι πολύ μικρά. Κάποια πετούν με απίστευτη ταχύτητα, ενώ άλλα μπορούν να στέκονται ακίνητα για ώρες. Για κάποια ίσως μερικά βήματα μέχρι το παράθυρό μας να είναι αρκετά για να τα απολαύσουμε, αλλά για κάποια άλλα, χρειάζεται να πάμε λιγάκι πιο μακριά, σε περιοχές όπου θα τα δούμε ευκολότερα. Τέτοιες περιοχές είναι το Πάρκο Αθαλάσσας και η Λίμνη Ορόκλινης, υγρότοποι, οι οποίοι προσφέρουν καταφύγιο για πολλά είδη και είναι ιδανικοί για παρατήρηση πουλιών. Είδη που μπορεί να δούμε εκεί περιλαμβάνουν τον Καραπαττά, το Αρκοπετείναρο, την Πρασινοτζέφαλη, τη Σαξάνα, το Σαρσέλλι, τον Γκρίζο Ερωδιό, τη Χιονάτη, την Πελλοκατερίνα, την Αλκυόνη, το Σγαρτίλι, το Αμπελοπούλλι, το Σιαχίνι και πολλά άλλα!

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 22455072 / 99305085 ή στο elena.markitani@birdlifecyprus.org.cy

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ