Παύσατε πυρ, ο 70χρονος (με το κοτόπουλο) μίλησε

Επαναλαμβάνοντας ξανά τη λέξη «ευχαριστώ», ο 70χρονος τόνισε: «Δεν θέλω να στερηθεί κανένας για να βοηθήσει εμένα…».

 


Article featured image
Article featured image

«Τα βγάζουμε πέρα… Έτυχε… Αναγκάστηκα», ανέφερε ο 70χρονος, ο οποίος επαναλάμβανε ότι ήταν λάθος η πράξη του ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «το αδίκημα είπε το δικαστήριο προνοεί μέχρι και 6 μήνες φυλάκισης αλλά επέδειξε επιείκεια και μου είπαν να πληρώσω μόνο το πρόστιμο».

Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από τον ΠτΔ να χαριστεί το πρόστιμο, κάτι που πιθανολογώ θα γίνει.

Αρκετοί συμπολίτες μας ζήτησαν να βοηθήσουν την οικογένεια του κυρίου που παραβάτησε.

Η συντριπτική πλειοψηφία συμπατριωτών μας ζήτησε εκδίκηση, κρεμάλα και στάθηκε απέναντι από «τους αρμόδιους παντός επιστητού να αναλάβουν τις ευθύνες τους» μέσα από την καταπιεσμένη μας αγανάκτηση και στο τέλος έρχεται ο παππούς να βάλει την ταπεινή, μικρή πινελιά του με τα παραπάνω λόγια θυμίζοντας ότι υπάρχουν παιδιά στην μέση που την επόμενη μέρα πήγαν σχολείο δακτυλοδεικτούμενα.

Γι’ αυτό, όσοι μπορούν να βοηθήσουν ας το κάνουν αθόρυβα και ουσιαστικά. Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν το επόμενο κοινωνικό σοκ...

 

Το πιο πάνω εύστοχο και ουσιαστικό σχόλιο έγινε από έναν συμπολίτη μας, τον Αλέξη Σοφοκλέους, ο οποίος εστιάζει στην ουσία και αναδεικνύει το νόημα της ιστορίας.

 

* Οι δηλώσεις του 70χρνου για τις οποίες γίνεται αναφορά στο πιο πάνω σχόλιο έγιναν στο πλαίσιο μιας κουβέντας που ο ίδιος έκανε με την Ντίνα Κλεάνθους του Ρεπόρτερ, μιλώντας ουσιαστικά πρώτη φορά για το γεγονός που «συγκλόνισε» μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, και ο οποίος «συγκλονισμός» εκφράστηκε ποικιλοτρόπως -ενίοτε με αναρτήσεις μίσους- στα social media.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικός ο εγγονός μου», είχε αναφέρει ο 70χρονος ενώπιον του δικαστηρίου.

Μιλώντας στον Ρεπόρτερ, ο 70χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του χαρακτηρίζοντάς την «βλακώδη».

Όπως εξήγησε, υπήρχε καθυστέρηση στην σύνταξή του και λόγω του ότι ο νεαρός εγγονός του «είναι διαβητικός, βάζει 4 ενέσεις την ημέρα και ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή», αναγκάστηκε να κλέψει.

Ο 70χρονος μαζί με την σύζυγό του η οποία δεν εργάζεται, μεγαλώνουν από ενός και δύο ετών αντίστοιχα τα δυο εγγόνια τους ενώ μαζί τους διαμένει και η μια εκ των δυο κόρων τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ