Τι νομίζεις ότι είναι αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία;

Θα μπορούσε να ήταν ένα φουτουριστικό installation. Ή ένα μεταμοντέρνο γλυπτό. Δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά και είναι όλα αυτά μαζί.

 


Article featured image
Article featured image

Η εν λόγω κατασκευή που απεικονίζεται στη φωτογραφία, είναι ένα γιορτινό και στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα.

Το συγκεκριμένο δέντρο έχει τοποθετηθεί στην πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων και πολλοί είναι αυτοί που το έχουν χαρακτηρίσει ως κακέκτυπο του πύργου του Τάτλιν.

Όπως αναφέρουν ελλαδικά δημοσιεύματα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ιωάννινα προχωρούν σε μία τόσο πρωτοποριακή επιλογή αφού και τις προηγούμενες χρονιές ο Δήμος της πόλης, επέλεξε κάτι αντίστοιχο για να στολίσει την πλατεία του χωριού.

Την κατασκευή, έφτιαξαν οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο κοσμήτορας της σχολής μάλιστα, Ξενοφών Μπήτσικας, έδωσε τη δική του εξήγηση για το έργο. Δόθηκε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano».

 



 

Με πληροφορίες από Luben

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ