13 Ομονοιάτισσες μας λένε τι πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει στην Ομόνοια

Η Ομόνοια βρίσκεται σε δυσμενή θέση και οι απανταχού Ομονοιάτες έχουν άποψη για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τη «Βασίλισσα» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Σεζόν 1999 - 2000, κατάκτηση Κυπέλλου

 

Τι άποψη έχουν όμως οι γυναίκες, οι αγνές Ομονοιάτισσες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα πάνε γήπεδο συχνά… ή και φανατικά.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τι πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει στην Ομόνοια 13 από αυτές!

 

Αυτό που θα έπρεπε να αλλάξει πρώτα στην Ομόνοια είναι η νοοτροπία των ίδιων των οπαδών. Να φύγει καταρχάς το κόμμα από τη μέσα και να γίνουν δύο-τρεις καλές μεταγραφές.

Έλενα, 28 ετών

 

Ο τρόπος λειτουργίας της διοίκησης. Υπάρχουν άσχετα άτομα σε θέσεις κλειδιά. Είναι λάθος ο τρόπος που λειτουργεί το επαγγελματικό και οικονομικό περιβάλλον. Να πάψουν να ανακατεύονται οι πολιτικοί μέσα στο σωματείο. Χρειάζονται άνθρωποι επαγγελματίες και όχι εγκάθετοι.

Μαρία, 40 ετών

 

Να φύγει η σαβούρα και η σαπίλα και να μπουν νέοι άνθρωποι, με όραμα, που αγαπούν την ομάδα, που τη στηρίζουν πάντα από το υστέρημά τους, που πονάνε και λιώνουν όταν τη βλέπουν να τη διαλύουν κάποιοι με αυτό τον τρόπο.

Άρτεμις, 37 ετών

 

Θα πρέπει να αλλάξουν τα άτομα που διοικούν την ομάδα. Είναι ανάγκη να δοκιμαστεί κάτι άλλο όσον αφορά στη διοίκηση. Κάτι, το οποίο θα προέλθει από δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και, κυρίως, από τα χαμηλά στρώματα των οπαδών της ομάδας.

Νάσιαλινα, 27 ετών

 

Από την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου, τη σεζόν 87-88

 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα ιστορικό σωματείο και η σημερινή του κατάντια, όσο βαρύ κι αν ακούγεται αυτό -διότι, δυστυχώς, περί τούτου πρόκειται-, προκαλεί θλίψη στους απανταχού φιλάθλους. Είναι πολλά, θεωρώ, αυτά που πρέπει να αλλάξουν, αλλά κυρίως πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές όσον αφορά στις διοικήσεις, συχνά υπαγορευμένες από το «αδελφό» κόμμα, το ΑΚΕΛ. Όσο το εν λόγω κόμμα παρεμβαίνει στα του σωματείου, ολέθρια κατά την άποψή μου, καθιστώντας το «έρμαιο» λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων, η καταβαράθρωση θα είναι άνευ προηγουμένου και εις τους αιώνας των αιώνων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να απεγκλωβιστεί από τον θανατηφόρο «εναγκαλισμό» του κόμματος και έπειτα να πορευθεί προς τη λήψη των σωστών ποδοσφαιρικών αποφάσεων -προπονητής, παίκτες, κ.λπ.-, ώστε η ομάδα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Θέση, δηλαδή, πρωταγωνιστή και όχι του «φτωχού συγγενή», που αγωνίζεται -ανεπιτυχώς, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά-, να εξέλθει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα -άκουσον, άκουσον!- του πρωταθλήματος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΙΔΕΑ και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σεβαστείτε την, λοιπόν, και αντιμετωπίστε την ως αντιμετωπίζονται όλες οι μεγάλες ΙΔΕΕΣ.

Άντρια, 27 ετών

 

Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει γενικά η νοοτροπία του Ομονοιάτη. Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα εδώ και χρόνια είναι εσωτερικό. Δεν ξέρω αν φταίει η διοίκηση ή συγκεκριμένα κάποια άτομα, αλλά το σωματείο θέλει ανθρώπους νέους με όραμα για να προχωρήσει μπροστά, εγγραφή μελών, επενδυτές να βοηθήσουν. Να σταματήσει η ομάδα να είναι ηττοπαθής και να θέσει υψηλούς στόχους χωρίς να επαναπαύεται στο ότι απλώς θα είναι στη πρώτη εξάδα. Ο κόσμος που είναι χρόνια εκεί, δίπλα στην ομάδα, κουράστηκε να την βλέπει να πηγαίνει κάθε χρόνο και χειρότερα.

Έλενα, 25 ετών

 

Θεωρώ πως η ομάδα δεν μπορεί να σωθεί εύκολα, εκτός αν ανανεώσουν τα άτομα που την απαρτίζουν. Εννοώ, ποδοσφαιριστές, προπονητή κτλ.

Άννα, 30 ετών

 

Για να σωθεί η Ομόνοια, πρέπει να πέσουν πολλά λεφτά στο τραπέζι και να γίνει σωστή διαχείριση των οικονομικών της ομάδας. Επίσης, καλύτερη ψυχολογική στήριξη στους παίκτες.

Δόνα, 31 ετών

 

Να γίνει εταιρία. Ο καιρός των σωματείων πέρασε ανεπιστρεπτί. Στη διοίκηση πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα και να έρθουν μέσα στην ομάδα επενδυτές. Να βρουν τρόπους να γίνουν πιο ισχυροί και να χτυπήσουν το κατεστημένο, γιατί μας περιπαίζουν όλοι. Επίσης πρέπει να αποβάλλουν την ηττοπάθεια και να καθορίσουν ξεκάθαρους και προ πάντων υψηλούς στόχους. Είναι Ομόνοια και το οφείλει στον εαυτό της και τους οπαδούς της. Τέλος, πρέπει να μάθουν να νικούν το ΑΠΟΕΛ.

Μαίρη, 23 ετών

 

Εκείνο που θα ήθελα αρχικά, είναι να σταματήσει ο κόσμος να κάνει τον προπονητή και να αναλύει κάθε κατάσταση ως ειδήμων. Επίσης, εκνευρίζομαι όταν βρίζουμε τους ίδιους μας τους παίχτες. Θεωρώ ότι κάνουμε κακό στη ψυχολογία της ομάδας και τους χαντακώνουμε.

Αυγή, 27 ετών

 



Σεζόν 1993 - 1994, κατάκτηση Κυπέλλου

 

Πρέπει να φύγει το ΑΚΕΛ από μέσα στην υπόθεση για να ανέβει η ομάδα. Όπου ανακατώνονται τα κόμματα δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Άντρια, 23 ετών

 

Πρέπει να υπάρχει έλεγχος από κάποιον που δεν είναι μέλος του σωματείου (ίσως κάποιος από τη θύρα 9) στα οικονομικά του σωματείου. Επίσης, πρέπει να απαγκιστρωθεί τελείως το όποιο κόμμα από την ομάδα και τέλος, όσο αφορά τα χρέη της ομάδας, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν πηγαίναμε αγροτικό εξ αρχής. Μέχρι σήμερα θα είχαμε επανέλθει στην πρώτη κατηγορία, χωρίς χρέη και έγνοιες. Είναι η μόνη λύση που βλέπω, γιατί με τα άλλα είδαμε τι γίνεται.

Λουκία, 29 ετών

 

Δεν ξέρω αν έχω απάντηση στο ερώτημα, σίγουρα όμως έχω αμέτρητες σκέψεις. Πρώτα θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν εννοώ ότι έχει ευθύνη ο φίλαθλος για την πορεία της ομάδας, αντίθετα, ο κόσμος ήταν και είναι η αιτία που αυτή ομάδα «αναπνέει» ακόμη. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει την ομάδα, που ο παππούς και ο πατέρας γνώριζαν ως βασίλισσας στο θρόνο, να έχει καταντήσει ζητιάνα. Δεν δέχομαι λοιπόν να χειροκροτώ την ομάδα, επειδή έπαιξε με την τελευταία ομάδα της κατάταξης. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν το δέχομαι για την ιστορία του σωματείου. Η Ομόνοια, ήταν και θα παραμείνει η πιο λαοφιλής ομάδα της Κύπρου, και ως Ομονοιάτισσα, απαιτώ να είναι βασίλισσα.  Οφείλουμε, λοιπόν, ως ο λαός της να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας και να την διαχειριστούμε ανάλογα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το σωματείο και την ομάδα από τον οποιονδήποτε είτε αυτός είναι ο πρόεδρος είτε κάποιος ποδοσφαιριστής, είτε ο προπονητής. Υπεράνω όλων η Ομόνοια.

Ιωάννα, 25 ετών



 

Διάβασε επίσης: Έτσι πανηγύριζαν τους τίτλους οι Κύπριοι οπαδοί πριν το 2000 [ΕΙΚΟΝΕΣ]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ