Αν είσαι άστεγος και κοιμάσαι σε δημόσιους χώρους θα πάρεις πρόστιμο

Τι δεν καταλαβαίνεις;

 


Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν είχες την τύχη να κρατήσεις ή να έχεις ένα δικό σου σπίτι και επιλέγεις να κοιμηθείς το βράδυ σ’ ένα παγκάκι ή στο δρόμο, τότε η αστυνομία θα σου επιβάλει πρόστιμο γι’ αυτή σου την επιλογή. Δεν θα μολύνεις εσύ την αισθητική των δημόσιων χώρων γιορτινές ημέρες.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Αρχές της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, και αποφάσισαν την επιβολή προστίμου σε όσους έχουν το θράσος να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους.

Μια απόφαση που έρχεται σε μία περίοδο που τα ποσοστά των αστέγων έχουν αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα τους βλέπεις σε σταθμούς τραίνων, σε παγκάκια στις πλατείες, σε γωνίες στα σοκάκια. Το γεγονός, ενόχλησε την έδρα του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας, λαμβάνοντας αυτή την κατά τα άλλα οξύμωρη και απάνθρωπη απόφαση.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε πως όποιος πιάνεται να κοιμάται στο δρόμο ή σε παγκάκια του κέντρου, θα συλλαμβάνεται από την αστυνομία και θα πληρώνει πρόστιμο αμέσως. Μόνο που κανείς δεν διευκρινίζει πώς θα πληρώνει αυτό το πρόστιμο;

 

Με πληροφορίες από Luben 


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen