Η ανεπίδοτη ερωτική επιστολή του Φάνη σε μια παντρεμένη με την οποία είχε παράνομη σχέση

Ένα γράμμα που -για κάποιους λόγους- δεν στάλθηκε ποτέ…

 


Article featured image
Article featured image

Το 2005 (όπως φαίνεται και στην επιστολή) ο γνωστός Κύπριος ραδιοφωνικός παραγωγός Φάνης Κρίγκος διατηρούσε παράνομη σχέση με μια παντρεμένη κοπέλα στην Κύπρο. 12 χρόνια μετά, βρίσκει στην αποθήκη του μια ανεπίδοτη επιστολή που είχε γράψει, μια επιστολή που δεν πήγε ποτέ στον δυνητικό παραλήπτη της. Μας ενημερώνει σχετικά και εμείς τον ρωτάμε αν θέλει να τη στείλει για δημοσίευση.

Αφού μας έστειλε την επιστολή που για 12 χρόνια ήταν καλά κρυμμένη, μας έστειλε μαζί και ένα σύντομο εισαγωγικό σημείωμα:

 

«Με συγκινούσε ανέκαθεν η λέξη κι η έννοια του ανεπίδοτου γράμματος. Αυτού που γράφτηκε και -για κάποιους λόγους- δεν στάλθηκε ποτέ. Πόσο μου ταίριαξε και μένα, που βολευόμουν στη δειλία των μετόπισθεν. Μη, μην ποντάρω στο ποθούμενο, μην πάρω ρίσκο μπας και χάσω και το λίγο μου λειψό. Η ασφάλεια της ασάφειας, η μονιμότητα της προσωρινότητας, που ακόμα κι αν καταχωνιαστεί σε μια γωνιά του μυαλού ή σε κάποιο κασονάκι της αποθήκης, θα έρθει η στιγμή -τυχαία ή μοιραία- ν’ αναδυθεί εκ νέου. Τεκμήριο μιας άλλης εποχής. Ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο ενός βεβαρημένου βίου που με κατατρέχει χρονοβόρα. Εξέτισα πλέον την ποινή στην προσωπική που μου έκτισα(ν) φυλακή. Χα! Θαρρώ λοιπόν, κακή μου μοίρα, ξεχρεώσαμε ε; Πως μετά από τόσα χρόνια ακόμη και τα αισθηματικής φύσεως κακουργήματα παραγράφονται. Ή μήπως όχι;».

 

Διαβάστε πιο κάτω την επιστολή:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ