Κάποιοι κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας ένα κεφάλι ζώου

Για πολλούς, το θέαμα είναι σίγουρα αποκρουστικό, ενώ για άλλους –στην εν λόγω περίπτωση- τους χορτοφάγους, αποκρουστική είναι η συνήθεια των ανθρώπων να σφαγιάζουν ζώα προς βρώση.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες ημέρες πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, με το κρέας να αποτελεί βασικό έδεσμα στα οικογενειακά τραπέζια, η ομάδα χορτοφάγων «269Life Athens – Greece», διοργάνωσε στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα μια διαδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στους απανταχού κρεατοφάγους.

Εκτός από πλακάτ και συνθήματα, μια εκ των μελών της ομάδας, κρατούσε το κομμένο κεφάλι μιας αγελάδας, της 362, ζητώντας από τον κόσμο να το κοιτάξει στα μάτια.

 

«Οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν το τι υπάρχει στο πιάτο τους και για αυτόν ακριβώς το λόγο, μαζί μας υπήρχε και το κεφάλι ενός εκ των εκατομμυρίων θυμάτων της ανθρώπινης υπεροψίας - το κεφάλι του 362. Ο 362 προτού δολοφονηθεί και διαμελιστεί, ήταν ένα αγελαδάκι το οποίο γεννήθηκε με μοναδικό προορισμό να δολοφονηθεί. Δεν γεννήθηκε για να ζήσει ελεύθερο. Δεν γεννήθηκε για να νιώσει τη στοργή και την αγάπη. Γεννήθηκε σκλάβος με κατακερματισμένη την ίδια του την ύπαρξη και με ένα μέλλον προκαθορισμένο… τα στομάχια των ανθρώπων. 

Το κεφάλι του, είναι αυτό που απέμεινε από μια ζωντανή προσωπικότητα που στερήθηκε τα πολυτιμότερα αγαθά όλων… την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!  Ο 362 αντιπροσωπεύει τα μη ανθρώπινα ζώα που σφαγιάζονται κάθε δευτερόλεπτο, στην κυριολεξία, δίπλα από τα σπίτια μας, αλλά κανείς δεν θέλει να ακούσει τις απεγνωσμένες τους κραυγές που φωνάζουν ότι φοβούνται και δεν θέλουν να πεθάνουν! 

Είναι παράλογο να μιλάμε καθημερινά για αδικία και ελευθερία, όταν την ίδια στιγμή υποβάλλουμε τα μη ανθρώπινα ζώα σε σκλαβιά, σε ανείπωτα βασανιστήρια και δολοφονίες, μόνο και μόνο για να βουλιάξουμε τα δόντια μας μέσα στα νεκρά τους σώματα. Η δικαιοσύνη και η ελευθερία δεν είναι προνόμιο μόνο αυτών οι οποίοι είναι ισχυροί.  Η δικαιοσύνη και η ελευθερία είναι δικαίωμα όλων των ζώων ανεξάρτητα από το είδος που ανήκουν», σημείωσαν σε σχετική τους ανάρτηση στη σελίδα τους στο Facebook.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ