Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για το Φαράγγι του Άβακα

Αποτελεί ίσως ένα από το πιο όμορφα φυσικά μνημεία του νησιού, το οποίο κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες εξερευνητές και τουρίστες.

 


Εντούτοις, έως σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί μία εκτεταμένη και ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη που να καταγράφει το φαράγγι σε όλα τα κύρια του σημεία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με χορηγία του Γιαννάκη Χριστοδούλου και την υποστήριξη του Τμήματος Δασονομίας, πραγματοποίησε επιστημονική μελέτη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Η εν λόγω μελέτη κατέγραψε ολόκληρο το φαράγγι με αναφορά σε όλα τα κύριά του σημεία, προχώρησε σε χαρτογράφησή του, καταγραφή και αναφορά της βιοποικιλότητας η οποία υπάρχει στο φαράγγι, οι μελετητές συνέλεξαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα καλύπτει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τέλος σηματοδοτήθηκε το μονοπάτι σε συνεργασία με το Δασονομείο.

Ο δωρητής κύριος Γιαννάκης Χριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου, εξέφρασε την ευχή η χερσόνησος του Ακάμα να παραμείνει άθικτη από κάθε οικοδομική ανάπτυξη και το μονοπάτι του Άβακα να γίνει προορισμός για περισσότερους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της μελέτης έχει δημιουργηθεί ειδική ενημερωτική έκδοση με τίτλο «Το Φαράγγι του Άβακα: Ένας περιπατητικός προορισμός», η οποία είναι διαθέσιμη προς το ευρύ κοινό.

 


Σχετικα

Influencer δημοσίευσε φωτογραφίες από το τροχαίο της και το ίντερνετ εξοργίστηκε

Πλέον το Facebook σε αφήνει να δεις όλα όσα ξέρει για σένα

Ανοίγει νέο πάρκο ψυχαγωγίας στη Λευκωσία

Η παραλία «Καρέτα» στο Κίτι οργώνεται από τρακτέρ

4 δελφίνια βγήκαν βόλτα ανοικτά της Λεμεσού

Γιατί δεν ενεργοποιούμε το a/c αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο