10 (Κύπριοι) σερβιτόροι εξομολογούνται τις μεγαλύτερες καφρίλες που έκαναν σε πελάτες

Δεν είναι καθόλου εύκολο να εργάζεσαι στο χώρο της εστίασης. Θέλει υπομονή και ευγένεια και αντοχές για να αντιμετωπίζεις με χαμόγελο και καλή διάθεση τον κάθε πελάτη που μπαίνει στο μαγαζί και ειδικά αυτούς που είναι άξεστοι, αγενείς και ιδιότροποι

 


Article featured image
Article featured image

Είναι όμως κι αυτές οι φορές που νιώθεις ότι θέλεις να του φέρεις το δίσκο στο κεφάλι και να τον πετάξεις έξω με τις κλωτσιές. Αλλά κρατιέσαι, δεν το κάνεις γιατί ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα σου στοιχίσει. Γι’ αυτό βρίσκεις άλλους τρόπους να τον εκδικηθείς, έστω κι αν αυτός δεν θα πάρει χαμπάρι.

Και παρόλο που δεν το επικροτούμε ούτε το επιβραβεύουμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι συμβαίνει, γι’ αυτό θελήσαμε να μάθουμε από πρώτο χέρι με ποιο τρόπο εκδικούνται οι σερβιτόροι ή οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης τους αντιπαθητικούς πελάτες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολο να τους πείσουμε να μας μιλήσουν αποκαλύπτοντας τα μικρά, βρώμικα μυστικά τους, αλλά τελικά τα καταφέραμε όταν τους διαβεβαιώσαμε ότι η ταυτότητά τους θα παραμείνει μυστική.

10 Κύπριοι σερβιτόροι αποκαλύπτουν στη CITY όλες εκείνες τις καφρίλες που έκαναν για να εκδικηθούν ή να τιμωρήσουν τους αγενείς και αντιπαθητικούς πελάτες.

 



Πάνυ 24

Όποτε μου ζητούν ποτήρι με κρασί στο εστιατόριο που δουλεύω, εννοείται ότι τους σερβίρω από όποιο μπουκάλι έχουμε ανοιχτό. Φαντάστηκες κάθε φορά να ανοίγω μπουκάλι για τον κάθε ένα που ζητά ένα ποτήρι; Μια φορά λοιπόν, μια πελάτισσα μου παρείγγειλε ένα ποτήρι λευκό κρασί. Εγώ στο ψυγείο είχα τρία διαφορετικά μπουκάλια λευκού, αλλά το κάθε ένα είχε λίγη ποσότητα μέσα. Έσμιξα κι εγώ τις τρεις ποικιλίες και το σέρβιρα. Αλλά όπως λένε το έξυπνο πουλί… Εκεί που περίμενα να κάνει παράπονο και να διαμαρτυρηθεί, με φωνάζει για να μου ζητήσει ένα ακόμη το ίδιο. Αντιλαμβάνεστε ότι πάγωσα. Όπως και να έχει, τα κατάφερα και τις έφτιαξα το ίδιο!

 

 

Γιάννης 28

Αυτό που κάνω στο σουβλιτζίδικο που δουλεύω, είναι να τρώω μέσα από τις πίτες των πελατών μέχρι να έρθουν να τις πάρουν. Κανένα σουβλάκι, κανένα κομμάτι γύρο, αυτά.

 

 

Μιχάλης 35

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι πως λέω στους πελάτες ότι το κρασί τους είναι επώνυμο κυπριακό ή γαλλικό, ενώ στην ουσία είναι απ’ αυτά που βρίσκεις στις υπεραγορές σε χαρτόνι.





Μαρίνα 29

Το μόνο άσχημο που μπορώ να σκεφτώ ότι κάναμε τον καιρό που δούλευα σερβιτόρα σε μπαρ, ήταν που σε όλους όσοι απαιτούσαν κέρασμα σφηνάκια, τους φτιάχναμε κάτι που δεν θα το έπινε ούτε και ο πιο σκληροπυρηνικός. Πραγματική βόμβα.

 

 

Χρίστος 35

Καφρίλα; Εγώ; Ποτέ! Εκτός αν θεωρείς καφρίλα το έξτρα Tabasco που έριξα σε κάτι ποτά για να 'ξυπνήσω' κάτι πελάτες που είχαν την εντύπωση ότι επειδή πληρώνουν ανήκει τους και το μαγαζί και οι εργαζόμενοι.

 



Ελένη 25

Δεν είναι ακριβώς εκδικητικό ή άσχημο, αλλά και πάλι τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και πολύ σωστό. Βασικά έχει να κάνει με τους σπαστικούς τύπους που παράγγελναν καφέ λες και ήταν το νέκταρ των θεών. 1,5 κουταλάκι ζάχαρη, 33 κόκκους καφέ, 5 σταγόνες κίτρινο ολόπαχο γάλα κλπ. Αυτή η παραγγελία δεν πήγαινε ποτέ μέσα. Ήταν όλα μέτρια με γάλα!



 

Σοφία 30

Με τις παραγγελίες δεν έκανα ποτέ κάτι άσχημο, παρόλο που το σκέφτηκα και ένιωσα πολλές φορές την ανάγκη, συγκρατήθηκα. Είχα μια φορά όμως ένα σπαστικό πελάτη που με έφτασε στα όρια μου, σε σημείο που τον αγριοκοίταξα για να καταλάβει ότι μέσα στα επόμενα 3 λεπτά ήταν αμφίβολο αν θα συνέχιζε να ζει. Το κατάλαβε και μου ζήτησε 5 φορές συγνώμη για τον τρόπο του.

 

 

Νικόλας 33

Μια φορά έκανα κάτι πολύ άσχημο, αλλά μέχρι και σήμερα δεν το μετάνιωσα. Ήταν τόσο απαίσιος ο τύπος που και λίγα του έκανα. Τότε, ήμουν σερβιτόρος σε εστιατόριο και κάθε 10 λεπτά μου φώναζε για να μου κάνει παρατήρηση για τη θερμοκρασία του χώρου, ότι το τραπεζομάντιλο δεν ήταν επαρκώς σιδερωμένο (έτσι το είπε), ότι το ποτήρι του κρασιού δεν είχε τη διάμετρο που έπρεπε και σχεδόν όλο το βράδυ με πήγαινε έτσι. Όταν λοιπόν ετοιμάστηκε το πιάτο του και έπρεπε να του το σερβίρω, το γαρνίρισα με λίγο από το DNA μου για να με θυμάται.

 

 

Αγγελική 35

Ήμουν γύρω στα 25 τότε που δούλευα σερβιτόρα σε καφετέρια και μια μέρα έρχεται ο πρώην μου με την, τότε, νυν του για καφέ. Την παραγγελία έπρεπε να την πάρω εγώ και μπορείτε να καταλάβετε την ξεφτίλα που βίωσα. Για να τον εκδικηθώ του έφτυσα μέσα στο φραπέ και έπειτα το χτύπησα για να μην υπάρχουν ίχνη.

 

 

Ιωάννα 32

Εργάστηκα για αρκετά χρόνια και από το πόστο του σέρβις αλλά και πίσω από το μπαρ. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θυμάμαι να έκανα κάτι κακό για να εκδικηθώ κάποιον πελάτη. Σίγουρα όμως στους δύσκολους, ιδιότροπους και αγενείς πελάτες έριχνα πολύ βρισίδι στα ιδιαίτερα σημεία που συναντιόμασταν με άλλους συναδέλφους.

 

 

Σημείωση: Στις απαντήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ψευδώνυμα για ευνόητους λόγους


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ