Μάχιμοι χριστιανοί απέταξαν «σατανικό» κόκκινο γλυπτό στο Π. Φάληρο

Απεταξάμην...

 


Article featured image
Article featured image

Καλώς ήρθατε στον 15ο αιώνα όπου πιστοί διαλύουν, καταστρέφουν και βανδαλίζουν ό,τι δεν ταιριάζει με την αισθητική (;) και τα πιστεύω τους και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Ο λόγος, για το «δαιμονισμένο», κατά το χριστεπώνυμο πλήθος της περιοχής, κόκκινο μπρούντζινο γλυπτό «Phylax», έργο του διάσημου εικαστικού Κωστή Γεωργίου, που εγκαταστάθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου στην Ελλάδα και αναστάτωσε την ήρεμη ζωή που διάγουν εκεί, οι κάτοικοι της περιοχής.

Το γλυπτό, που συμβολίζει τον Φύλακα Άγγελο της περιοχής, τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος, και παρά την άψογη καλλιτεχνική και αισθητική του εικόνα ενόχλησε μερίδα των media και φυσικά του ποιμνίου, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως εξάμβλωμα, καλλιτεχνικό έκτρωμα, ντροπή για την πόλη και έκλεισαν χαρακτηρίζοντάς το ως κεκαλυμμένο Σατανά.

 



Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι και στην Κύπρο πριν λίγο καιρό απαγόρευσαν θεατρική παράσταση εξ αιτίας του ονόματός της («Cock») και επειδή στην αφίσα έπαιζε φιλί ανάμεσα σε δύο άντρες. Αυτό το κόκκινο «έκτρωμα» θα γλύτωνε...

Έτσι λοιπόν, οι μάχιμοι νοικοκυραίοι του Δήμου σε μια συμβολική πράξη τιμωρίας του σατανικού γλυπτού, πέταξαν λευκή μπογιά (λευκή, όπως αγνότητα και καθαρότητα) στο έργο-μίασμα για να δηλώσουν ξανά την αντίθεσή τους στην απόφαση του δήμου να τοποθετηθεί το εν λόγω έργο εκεί.

Είχε προηγηθεί και άλλη προσπάθεια καταστροφής του «Φύλακα», όπου μάλλον οι ίδιοι πιστοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κόψουν τα καλώδια του φωτισμού του. Με λύπη όμως συνειδητοποίησαν αργότερα ότι τελικά είχαν κόψει τα καλώδια του ΤΡΑΜ, προκαλώντας προσωρινά πρόβλημα στη λειτουργία του.

Μετά απ’ αυτό υποθέτουμε ότι κάποιοι θα προχωρήσουν και σε κάψιμο αντιχριστιανικών βιβλίων στο κέντρο κάποιας πλατείας ή ακόμα και σε κάψιμο μαγισσών.

 



 

Με πληροφορίες από luben, kallitheapress


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ