Τι μπορεί να κάνει και τι όχι το πρώτο έξυπνο προφυλακτικό;

Το πρώτο έξυπνο προφυλακτικό, φοριέται εύκολα, είναι χρηστικό αλλά... έχει αρκετά θέματα.


Article featured image
Article featured image

Μια νέα συσκευή ή αλλιώς το «έξυπνο προφυλακτικό» υπόσχεται να συλλέγει πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή του χρήστη, με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεών του, να παρακολουθεί τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και να μετράει τις θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια της πράξεις, αλλά δεν θα αποτρέπει την εγκυμοσύνη.

Το iCon Smart Condom Ring, που περιγράφεται ως η επαναστατική τεχνολογία που φοριέται στο κρεβάτι, παρακολουθεί επίσης την ταχύτητα που κινούνται οι ωμοπλάτες του χρήστη, πόση διάρκεια έχει η συνουσία και τις διαστάσεις των γεννητικών οργάνων του χρήστη, πριν αποστείλει όλα τα δεδομένα στο κινητό του για να τα εξετάσει. Στην συνέχεια, η συσκευή μπορεί να αντιπαραβάλει τα δεδομένα και να τα συγκρίνει με άλλου άντρες στον υπόλοιπο κόσμο.

 



 

Η συσκευή είναι μια φωτεινή, αδιάβροχη και «εξαιρετικά ευέλικτη» ταινία από λάστιχο που εφαρμόζεται άνετα σε όλα τα μεγέθη πέους. Το gadget ταιριάζει μια χαρά γύρω από τη βάση του πέους αλλά, αντίθετα από το πιο συμβατικό προφυλακτικό, δεν παρέχει καμία προστασία κατά της εγκυμοσύνης ή των ΣΜΝ. Έτσι οι χρήστες προτρέπονται να φορούν παράλληλα με τη συσκευή και το συμβατικό προφυλακτικό.

Η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία που το δημιούργησε, ανακοίνωσε ότι το εν λόγω gadget θα κυκλοφορήσει στην αγορά γύρω στον Ιανουάριο και θα κοστίζει περίπου 60 στερλίνες.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και με όλες τις υπόλοιπες συσκευές έτσι κι αυτό, είναι ευάλωτο σε hackers, με τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη να είναι εκτεθειμένα.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ