Τι είναι αυτό το φουτουριστικό αντικείμενο που εμφανίστηκε στο συνέδριο της Αλληλεγγύης

Λύθηκε το μυστήριο...

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Κινήματος Αλληλεγγύης στο Facebook, από το χθεσινό (3/12) Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος στη Λευκωσία, απορήσαμε. Τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο που μοιάζει με high tech γραφικό από το 3023;

Πέρασαν πολλά από το μυαλό μας όσο το βλέπαμε να εμφανίζεται σε κάθε φωτογραφία την ώρα που κάποιος ομιλητής βρισκόταν στο βήμα. Κυρίως γιατί δεν έμοιαζε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σκηνικό. Ήταν παράταιρο, λες και κάποιος το τοποθέτησε εκεί εμβόλιμα με photoshop.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με μέλος του Κινήματος, μάθαμε ότι το περίεργο αυτό αντικείμενο με τη σχεδόν διάφανη όψη που έμοιαζε με high tech εφέ, είναι autocue για τις ομιλίες όσων ανεβαίνουν στο βήμα για να μιλήσουν.

Όπως μας εξήγησαν, κάτω από τα διάφανα πάνελ που βρίσκονται εκ δεξιών και εξ αριστερών του ομιλητή που στέκεται στο βήμα, υπάρχουν δύο οθόνες στις οποίες τρέχουν οι ομιλίες του κάθε ομιλητή.

Τα γράμματα από την οθόνη, αντικατοπτρίζονται πάνω στο διάφανο πάνελ με αντιστροφή για να μπορούν οι ομιλητές να διαβάζουν τις σημειώσεις τους.

Η συγκεκριμένη (πολύ) εξειδικευμένη τεχνολογία, ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύης, οι οποίο το έφεραν πρώτοι στην Κύπρο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ