Δημιούργησαν ειδική ομάδα που θα αναλάβει τον αποκεφαλισμό του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Η ρήξη με τη Νότια Κορέα, φαίνεται να βαθαίνει.

 


Article featured image
Article featured image

Τις πληροφορίες δημοσίευσε η εφημερίδα «The Korea Time», η οποία κάνει λόγο για τη δημιουργία ειδικής ομάδας που απαρτίζεται από 1.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες με σκοπό τον αποκεφαλισμό του Βορειοκορεάτη δικτάτορα σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι νοτιοκορεάτες κομάντο είναι σε επιχειρησιακή δράση από την περασμένη Παρασκευή και ο τρόπος εκπαίδευσης και δράσης τους στηρίχθηκε σε αμερικάνικα και βρετανικά πρότυπα και συγκεκριμένα στη Δύναμης Δέλτα, των Πρασίνων Μπερέ και της βρετανικής δύναμης SEAL.

 Η ομάδα, που προς το παρόν λέγεται «ομάδα αποκεφαλισμού», ελλείψει επίσημης ονομασίας, δεν έχει ως μόνο καθήκον τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά θα αναλάβει επίσης την απομάκρυνση κορυφαίων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την ηγεσία και θα φροντίσει για την καταστροφή των πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων του απομονωμένου καθεστώτος.

Οι Αρχές είχαν προγραμματίσει να θέσουν σε δράση την ομάδα το 2019, όμως η συνεχώς εντεινόμενη προκλητικότητα από πλευράς της γείτονος χώρας, άλλαξε τα σχέδια.

 

Με πληροφορίες από το CNN GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ