Η Καρολίνα Πελεντρίτου στέφθηκε (ξανά) παγκόσμια πρωταθλήτρια

Και μας (ξανά) έκανε περήφανους.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία αρχείου



Για 4η φορά, η Κύπρια χρυσή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου κατάφερε να κατακτήσει των τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, στα 100 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας SB12, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της IPC που διεξάγεται στην πόλη του Μεξικού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Καρολίνα Πελενδρίτου στον τελικό του αγωνίσματος των 100 μέτρων πρόσθιο τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:18:01, επίδοση η οποία είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στον πρωινό προκριματικό, η  Κύπρια χρυσή παραολυμπιονίκης είχε τερματίσει, επίσης, στην πρώτη θέση εξασφαλίζοντας με άνεση μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Με το νέο αυτό χρυσό μετάλλιο, η Καρολίνα Πελενδρίτου έφτασε τα τέσσερα  -και μάλιστα συνεχόμενα- χρυσά στα 100 μέτρα πρόσθιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κολύμβησης της IPC ( Αϊντχόφεν 2010, Μόντρεαλ 2013, Γλασκόβη 2015 και Πόλη του Μεξικού 2017), έχοντας κατακτήσει συνολικά πέντε μετάλλια στη διοργάνωση, μαζί με το αργυρό που είχε εξασφαλίσει στην πρώτη της συμμετοχή το 2002 στη Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ