Το κινητό σου σε ηχογραφεί κρυφά [και δεν είναι θεωρία συνομωσίας]

Σίγουρα σου πέρασε απ’ το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχες κάποια απόδειξη που να επιβεβαιώνει.

 


Article featured image
Article featured image

Μάλλον έμοιαζε περισσότερο σαν θεωρία συνωμοσίας, σαν εκείνες που θέλουν τη γη να είναι επίπεδη, ή ότι δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι. Παρόλα αυτά, όσο και αν ακούγεται τραβηγμένο από τα μαλλιά, φαίνεται πως το κινητό μας, μας ηχογραφεί κρυφά δίνοντάς στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε πληροφορίες για τη ζωή σας.

Το πιο ‘τρομακτικό’ απ′ όλα βέβαια, είναι το σενάριο που θέλει τη Google να ακούει όσα λέμε. Για σκέψου το λίγο καλύτερα, πόσες φορές σου έχει τύχει να συζητήσεις κάτι και έπειτα από λίγο να δεις σχετική διαφήμιση στο Facebook ή στη μηχανή αναζήτησης της Google; Αυτό συμβαίνει γιατί η Google όντως ακούει όσα λέμε -ή τουλάχιστον πολλά από αυτά.

Πολλοί χρήστες smartphone χρησιμοποιούν ηχητικές εντολές στο κινητό τους, είτε μέσω της Alexa είτε της Siri, οι οποίες και αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων. Πολλές φορές όμως, το κινητό μας αποθηκεύει και συνομιλίες που έχουμε κάνει σε προσωπικό επίπεδο, εν αγνοία μας. 

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να βρούμε όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες και να διαγράψετε διαγράψουμε όσες δεν θέλουμε.

Πώς να το κάνετε; Ανοίξτε το Google Account σας και πηγαίνετε στην κατηγορία «My Activity». Από εκεί κατευθυνθείτε στην κατηγορία «Voice and Audio» όπου και θα βρείτε όλες τις ηχογραφήσεις που έχουν γίνει από το κινητό και τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τις ακούσετε και να σβήσετε όσες δεν επιθυμείτε να υπάρχουν αποθηκευμένες.

Στο «My Activity» υπάρχει επίσης ένας πλήρης κατάλογος με οτιδήποτε έχετε ψάξει στο Google, τον οποίο μπορείτε επίσης να διαγράψετε, εντούτοις δεν σημαίνει πως δεν το ψάξατε ή πως η Google δεν θα συνεχίσει να καταγράφει κάθε σας κίνηση στο ίντερνετ. 

 

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ