Αντέγραψε το La La Land, την ταινία «ΑΝ» του Παπακαλιάτη;

Μπορεί να ακούγεται απίθανο και ίσως τραβηγμένο από τα μαλλιά, παρόλα αυτά η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας κυκλοφορεί πολύ τις τελευταίες ημέρες και όχι εντελώς αβάσιμα.

 


Article featured image
Article featured image

Και όταν λέμε αντέγραψε, δεν εννοούμε το σενάριο ή την σκηνοθεσία της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη/ηθοποιού/σεναριογράφου, αλλά τη μουσική του θέματος της ταινίας. Το ομώνυμο τραγούδι «ΑΝ», της Δήμητρας Γαλάνη.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά –πριν ένα μήνα περίπου- η δημοσιογράφος Λουΐζα Ζουγρή, όταν παράθεσε το μουσικό θέμα της πολυβραβευμένης ταινίας La La Land το οποίο συνέθεσε ο Justin Hurwitz, μαζί με το μουσικό θέμα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «ΑΝ», το οποίο έγραψε και ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη.

Οι ομοιότητες είναι όντως πολλές καθόλη τη διάρκεια των δύο κομματιών, γεγονός που παρατήρησε αργότερα και ο μουσικός παραγωγός Διογένης Δάσκαλος και το σχολίασε πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Φαντάζει παράξενο, αλλά δεν είναι απίθανο αν λάβουμε υπόψη πώς η συγκεκριμένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Ελλάδα, προβλήθηκε και στις ΗΠΑ κάτι το οποίο κάνει πολύ πιθανό ο δημιουργός της μουσικής του La La Land, να είδε ή να άκουσε το κομμάτι κάπου και να εμπνεύστηκε απ’ αυτό.

 

Η δική σας γνώμη; 

 

 

*Με πληροφορίες από τη LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ