Αντέγραψε το La La Land, την ταινία «ΑΝ» του Παπακαλιάτη;

Μπορεί να ακούγεται απίθανο και ίσως τραβηγμένο από τα μαλλιά, παρόλα αυτά η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας κυκλοφορεί πολύ τις τελευταίες ημέρες και όχι εντελώς αβάσιμα.

 


Και όταν λέμε αντέγραψε, δεν εννοούμε το σενάριο ή την σκηνοθεσία της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη/ηθοποιού/σεναριογράφου, αλλά τη μουσική του θέματος της ταινίας. Το ομώνυμο τραγούδι «ΑΝ», της Δήμητρας Γαλάνη.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά –πριν ένα μήνα περίπου- η δημοσιογράφος Λουΐζα Ζουγρή, όταν παράθεσε το μουσικό θέμα της πολυβραβευμένης ταινίας La La Land το οποίο συνέθεσε ο Justin Hurwitz, μαζί με το μουσικό θέμα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «ΑΝ», το οποίο έγραψε και ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη.

Οι ομοιότητες είναι όντως πολλές καθόλη τη διάρκεια των δύο κομματιών, γεγονός που παρατήρησε αργότερα και ο μουσικός παραγωγός Διογένης Δάσκαλος και το σχολίασε πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Φαντάζει παράξενο, αλλά δεν είναι απίθανο αν λάβουμε υπόψη πώς η συγκεκριμένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Ελλάδα, προβλήθηκε και στις ΗΠΑ κάτι το οποίο κάνει πολύ πιθανό ο δημιουργός της μουσικής του La La Land, να είδε ή να άκουσε το κομμάτι κάπου και να εμπνεύστηκε απ’ αυτό.

 

Η δική σας γνώμη; 

 

 

*Με πληροφορίες από τη LIFO


Σχετικα

Εντοπίστηκε δίχρονο αγοράκι να περπατά μόνο του το βράδυ σε πλατεία στην Πάφο

Το Buzzfeed κάνει αφιέρωμα στα 18 ελληνικά μαμαδίστικα πιάτα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

«Πέος και αιδοίο, όχι πουλάκι και μελισσούλα»

Παραδόθηκε η σημαία και η φωτογραφία του Ντενκτάς στον διευθυντή του σχολείου της Λύσης

Ο συγκλονιστικός πίνακας ενός φοιτητή για το δράμα των προσφύγων

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό θα μαζέψουν λίπασμα