Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η NASA θα κάνει σημαντικές ανακοινώσεις

Με το hashtag #AskNasa στο οποίο το κοινό θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σε αστρονόμους και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, η ΝASA, θα παραχωρήσει αύριο 22 Φεβρουαρίου συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα θα κάνει σημαντικές αποκαλύψεις για μια νέα της ανακάλυψη.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της NASA και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές οι αποκαλύψεις αφορούν διάφορους εξωπλανήτες, που υπάρχουν σε τροχιά εκτός του Ήλιου. Οι εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν πολλές ομοιότητες με τη δική μας Γη, θεωρούνται ως κατάλληλα σημεία για να φιλοξενήσουν νέα ζωή, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για τη συνέχιση της ανθρωπότητας ή την ύπαρξη παράλληλης ζωής με τη δική μας στη Γη.

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν πρόσφατα, ότι εντόπισαν πάνω από 100 νέους δυνητικούς -μη επιβεβαιωμένους ακόμη- εξωπλανήτες, μερικοί από τους οποίους είναι σχετικά κοντά στη Γη. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε έναν που βρίσκεται γύρω από το τέταρτο κοντινότερο άστρο, σε απόσταση «μόνο» 8,1 ετών φωτός.  

Οι νέες παρατηρήσεις έγιναν με το φασματόμετρο υψηλής ανάλυσης HIRES του διαμέτρου δέκα μέτρων αμερικανικού τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης, με επικεφαλής τον Στιβ Βογκτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ και τον Πολ Μπάτλερ του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον.

 

*Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ