Εσύ πόσα θα πληρώσεις για το φετινό τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας;

Λίγες ώρες πριν την έναρξη ενός ακόμη εορταστικού τριημέρου, που περιλαμβάνει καρναβαλίστικη διάθεση, χορό και κέφι, είναι δεδομένο πώς όλα τα πιο πάνω πρέπει να συνοδεύονται και από μεγάλα τραπέζια με φαγητό και ποτό.

 


Article featured image
Article featured image

Για το τραπέζι της Κυριακής οι περισσότεροι λογικά θα έχετε κάνει τα ψώνια σας, για το τραπέζι όμως της Καθαράς Δευτέρας ίσως να μην έχετε γεμίσει ακόμη τα καλάθια.

Πριν πας λοιπόν για τα καθιερωμένα ψώνια - λαγάνες, χαλβάδες, χόρτα και άλλα νηστήσιμα καλούδια - και για να μην πληρώσεις τον ταραμά, κανονικό χαβιάρι, θα ήταν σοφότερο να ρίξεις μια ματιά στις διάφορες τιμές που υπάρχουν στην αγορά σε βασικά προϊόντα που περιλαμβάνει το νηστήσιμο τραπέζι της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, δημοσίευσε σήμερα νέα έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε Μεγάλες Υπεραγορές, Μικρές Υπεραγορές και Φρουταρίες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Η έρευνα αφορά συνολικά 89 σημεία πώλησης: είκοσι δύο (22) Μεγάλες Υπεραγορές, είκοσι έξι (26) Μικρές Υπεραγορές και σαράντα μία (41) Φρουταρίες, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το Παρατηρητήριο Τιμών για την Καθαρά Δευτέρα καλύπτει προϊόντα όπως: Χαλβάς, σαλάτες, ελιές, θαλασσινά, αρτοποιητικά προϊόντα , λαχανικά και φρούτα, κρασιά και κάρβουνα Το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει, επίσης, ενδεικτική σύγκριση των τιμών των Μεγάλων Υπεραγορών, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την Καθαρά Δευτέρα του 2016.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ