Παγκόσμια έκθεση με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κινητό για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 ανακοινώνει ότι η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών του μεγαλύτερου διαγωνισμού mobile photography στον κόσμο, «The 6th Annual Mobile Photography Awards», θα γίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην γκαλερί του Κέντρου Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Κέντρικη Φωτογραφία: Giles Clarke Photo Journalism / Apple 6s Plus - GRANDPRIZE



Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας του είδους του, στον οποίο υποβάλλονται αποκλειστικά εικόνες που έχουν φωτογραφηθεί και επεξεργαστεί σε κινητό ή άλλη mobile συσκευή (tablet).

Στον φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά πέντε χιλιάδες φωτογραφίες από 70 χώρες, ενώ 11 κριτές από διάφορα σημεία του κόσμου ανέλαβαν να αναδείξουν τους νικητές.

Από το 2011, που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 20 εκθέσεις mobile photography σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο, Μελβούρνη και αλλού.

 



Helen Breznik Self Portraits 1961



Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός αυτός ταξιδεύει στην Κύπρο και μάλιστα για την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών του.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνολικά 18 θεματικές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες πορτραίτα, νεκρή φύση, φωτορεπορτάζ και άλλες πιο συγκεκριμένες θεματικές όπως νερό, σιλουέτες, αρχιτεκτονική και άλλα. Μεγάλος νικητής για φέτος είναι ο Giles Clarke από την Νέα Υόρκη, o oποίος θα λάβει το ποσό των τριών χιλιάδων δολλαρίων ενώ θα δοθούν εξοπλισμός και άλλα δώρα mobile photography στους υπόλοιπους νικητές.

 



Jennifer Thomas Arch Design Apple 6





Πρακτικό Σεμινάριο Mobile Photography

11 Φεβρουαρίου, 2017, 10:00 - 15:00, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6

Παράλληλα με την έκθεση, το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, πρακτικό σεμινάριο Mobile Photography με τον καταξιωμένο Ιρλανδό φωτογράφο Βrendan O' Se.

Το ολοήμερο σεμινάριο θα περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση - φωτοπεριπλάνηση (street photography), επεξεργασία φωτογραφιών σε mobile εφαρμογές, διεξοδική παρουσίαση εφαρμογών επεξεργασίας σε κινητό, και την ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να κερδίσουν ένα σετ φακών μάρκας Olloclip για κινητό, έπειτα από κλήρωση.

 



Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 2017, στις 7.30μ.μ. ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2017.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι φωτογραφίες θα διατίθενται προς πώληση.

Ώρες Κοινού: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 – 18:00 & Σάββατο 10:00 – 13:00

Oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο 25354810 ή μέσω email στο info@cyprus6x6.com. Κόστος συμμετοχής: €107 (συμπ. ΦΠΑ και μεσημεριανού γεύματος).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ