Κάνουμε μαθήματα κυπριακής χειροτεχνίας σε όλη την Κύπρο

Μια όμορφη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηριακών μαθημάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε γενική χειροτεχνία, κεντητική, κεραμική, ξυλοτεχνία, υφαντική.

Αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται δεκτές από 13/2/2017 μέχρι 24/2/2017 στα κατά τόπους Κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο και στο εργαστήριο της Χειροτεχνίας στο Τσιακκιλερό. Τα μαθήματα θα γίνονται μόνο τα πρωινά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται επίσης στο Επαρχιακό Κέντρο Χειροτεχνίας στη Λεμεσό, σε θέματα Λευκαρίτικου Κεντήματος και στο εργαστήριο Χειροτεχνίας στο Τσιακκιλερό, σε θέματα Υφαντικής Φύτης, Λευκαρίτικου κεντήματος και Δανδέλλας με βελονάκι (κροσιέ).

 

Γενική Χειροτεχνία

· Ψηφιδωτό

· Μπατίκ

· Κάδρα με κουκούλια

· Χάραξη ξερής κολοκύθας

 

Κεντητική:     

· Λευκαρίτικο Κέντημα

· Δανδέλλα με βελονάκι (κροσιέ)

Κεραμική:      

· Αγγεία με τη χρήση του τροχού Κεραμικής

Ξυλοτεχνία:   

· Ξυλογλυπτική (αρχάριοι/προχωρημένοι)

Υφαντική:      

· Υφαντό Φύτης

· Υφαντό Κουρελλού

· Υφαντό Ταπισερί

· Υφαντό Λευκονοίκου

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνετε στον Υπεύθυνο του κάθε τομέα στο Κέντρο Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, τηλ. 22305024.

Επίσης πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής υπάρχει στην ιστοσελίδα της Χειροτεχνίας, www.mcit.gov.cy/chs. Από τις 6 Μαρτίου 2017, στο Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας, στη Λευκωσία (Λεωφόρος Αθαλάσσας 186).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ