Σεμινάρια ρομποτικής από το The Mall of Engomi και το Grammar School

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Grammar School έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας να απολαύσουν μια μικρή επίδειξη ρομποτικής την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

 


Σε τέσσερα σεμινάρια που έγιναν στους χώρους του εμπορικού κέντρου οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο που τους έφερε κοντά στην πιο σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία. Συγκεκριμένα, οι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αρχαγγέλου και Αγίων Ομολογητών παρακολούθησαν το ρομπότ NAO να παρουσιάζει ένα μικρό μέρος από τις δυνατότητες του όπως ασκήσεις γυμναστικής, τις οποίες εκτελούσαν και οι ίδιοι. Στη συνέχεια χωριστήκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση των ειδικών συμμετείχαν σε αρκετές διαδραστικές ασκήσεις.

Έμαθαν πώς να κάνουν τα ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια και ρομποτάκια να κινηθούν, δίνοντας εντολές μέσα από τους υπολογιστές, ενώ κατασκεύασαν απλές πλακέτες ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Το The Mall of Engomi αποτελεί έναν κεντρικό πολυχώρο για τις περιοχές της δυτικής Λευκωσίας, προσφέρει εμπειρία ψωνίσματος με ποικιλία καταστημάτων, εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές και συμβάλλει με σειρά δραστηριοτήτων στη ζωή  της τοπικής κοινωνίας.

 


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen