Κάνουν έξωση στο Sirius Dog Sanctuary στη Λεμεσό

Μια δυσάρεστη εξέλιξη ανάρτησαν στη σελίδα τους το Σάββατο 11 Μαρτίου, οι εθελοντές και διαχειριστές του Sirius Dog Sactuary στη Λεμεσό, σχετικά με την τύχη ενός από τα πρώτα οργανωμένα καταφύγια ζώων στην Κύπρο, που λειτουργεί για πέραν των 10 χρόνων.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι μέρες του καταφυγίου είναι μετρημένες, αφού ο ιδιοκτήτης της γης που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια το καταφύγιο, ζητά από τους υπεύθυνους του χώρου να του παραδώσουν πίσω την έκταση του. Όπως διευκρινίζουν στην ανακοίνωση, ήταν ενήμεροι για την έξωση εδώ και καιρό παρόλα αυτά δεν εκτελέστηκε, αφού είχαν υποσχεθεί στον ιδιοκτήτη ότι σύντομα θα βρουν νέο χώρο και θα μετέφεραν το καταφύγιο, κάτι που όπως φαίνεται δεν συνέβη και τώρα το καταφύγιο πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το σημείο.

«Αν δεν βρεθεί άμεσα ένας νέος χώρος για να φιλοξενήσει το καταφύγιο, όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί θα βρεθούν στο δρόμο. Κάποια παίρνουν φάρμακα, κάποια αναρρώνουν από επεμβάσεις, και κάποια άλλα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε κάποια χειρουργική επέμβαση. Αν βρεθούν μόνα στο δρόμο, σίγουρα δεν θα επιβιώσουν».

Όποιος διαθέτει έναν χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, μακριά από κατοικημένη περιοχή, με πρόσβαση σε ηλεκτρικό και νερό και είναι πρόθυμος να το δανείσει για την μεταστέγαση του Sirius Dog Sanctuary, να επικοινωνήσει άμεσα με τους υπεύθυνους του καταφυγίου για να τους ενημερώσει. «Αν τα σκυλιά βρεθούν στο δρόμο θα πεθάνουν είτε από ασιτία, είτε από κάποιο αυτοκίνητο, είτε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου».

Εναλλακτικά, κάποιος μπορεί να βοηθήσει, υιοθετώντας ένα από τα σκυλιά που φιλοξενεί το καταφύγιο. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ