Στη Λευκωσία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snooker

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 19 Μαρτίου η Λευκωσία και το ξενοδοχείο Hilton Park.

 


Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου (European Billiards & Snooker Association) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου διοργανώνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snooker Ανδρών, Νέων κάτω από 21 ετών και Εφήβων κάτω από 18 ετών.

Αθλητές από 36 χώρες συμμετέχουν στην κορυφαία αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση, μεταξύ των οποίων σημαντικά ονόματα από παραδοσιακές χώρες όπως η Αγγλία και η Σκωτία.

Στο Hilton Park δύο τεράστιες αίθουσες 1000 τετραγωνικών μέτρων έχουν μετατραπεί σε γήπεδα Snooker με επαγγελματικά τραπέζια. Στο ξενοδοχείο διεξάγεται παράλληλα και διαγωνισμός Cue Zone ανοικτός στο κοινό.

 Η Κύπρος συμμετέχει με 4 πρωταθλητές και ελπίζει στη μεγάλη διάκριση στο δημοφιλές αυτό άθλημα. Μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία έχει σημειώσει ο Αντώνης Πούλλος φτάνοντας στους "16" της διοργάνωσης.

Το επίπεδο του Πρωταθλήματος είναι υψηλό και θεωρείται ένα βήμα πριν τον επαγγελματισμό. Ο πρωταθλητής της διοργάνωσης περνά άμεσα στους επαγγελματίες του αγωνίσματος. Το Πρωτάθλημα Ανδρών ξεκίνησε την Κυριακή 12 Μαρτίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ