Λειτουργεί για πρώτη φορά η ρωσική εκκλησία στο Επισκοπειό

Ο ρωσικός ιερός ναός που βρίσκεται στο χωριό Επισκοπειό της επαρχίας Λευκωσίας, ξεκινά σύντομα να λειτουργεί.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου και ώρα 18.15 θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του πρώτου ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερού Ναού που βρίσκεται στην Κύπρο.

Τα Θυρανοίξια είναι η ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.

Ο ιερός ναός Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων αγίων, κτίστηκε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής. Διαθέτει 5 χρυσούς τρούλους, με τον κεντρικό μεγάλο τρούλο να ζυγίζει περίπου 7 τόνους και τους άλλους τέσσερις συνολικά 5 τόνους.

Ο 5 τρούλοι εξωτερικά είναι κατασκευασμένοι με titanium nitrid και έφτασαν από την Αγία Πετρούπολη και συναρμολογήθηκαν επί τόπου, καθώς η εγκατάσταση των τρούλων θεωρείται για τη ρωσική παράδοση το πιο σημαντικό σημείο της ανέγερσης ενός ναού.

Σημειώνεται πως τα Θυρανοίξια θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ρώσου Ευεργέτου και κτήτορος του Ιερού Ναού κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρεγκώβ.

 



Πηγή φωτογραφιών: cyplive.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ