Το καράβι από τη Σιέρα Λεόνε που «εγκλωβίστηκε» στην Πέγεια [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Και έγινε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

 


Article featured image
Article featured image

Ήταν αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου 2011, όταν το πλοίο EDRO III που έφερε την σημαία της Σιέρα Λεόνε και ήταν ιδιοκτησία Αλβανού πλοιοκτήτη, αναχωρούσε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τη Ρόδο. Ο καιρός ήταν ιδανικός και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Κατευθυνόμενο δυτικά σε ανοικτή θάλασσα, το πλοίο συνάντησε σφοδρή θαλασσοταραχή και για ώρες μέσα στο πυκνό σκοτάδι πάλευε με τα κύματα. Το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας βρέθηκε σφηνωμένο στα βράχια, μόλις μερικά μέτρα από την ακτή της Πέγειας και 1300 μέτρα από ναυάγιο το Δημήτριος ΙΙ.

Η περιοχή που ναυάγησε το EDRO III και η οποία βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές, είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Σήμερα το ναυάγιο του EDRO III, λόγω της μικρής απόστασης του από την ακτή, που δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον τόσο σε ντόπιους εκδρομείς όσο και σε ξένους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι, καθημερινά κατακλύζουν κυριολεκτικά την περιοχή με σκοπό να φωτογραφηθούν έχοντας για φόντο το ναυάγιο και τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου.

Η ομάδα της «Birds Eye View», βρέθηκε στην περιοχή και απαθανάτισε με τον φακό της το πολύ ενδιαφέρον ναυάγιο. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ